Almanya’nın 800 bin sığınmacıya kapılarını açacağı söylentisi, mültecileri umutlandırdı.
Suriyeli mültecilerin yoğun olarak bulunduğu Batman, Şanlıurfa, Mardin gibi illerde sığınmacılar, Almanya’ya gitmenin yollarını aramaya başladı.

Batman’da 18 bin Suriyelinin bulunduğunu belirten Suriyeli Muhacirler Derneği Başkanı Nimet Kaçmaz, bazı ailelerin Almanya’ya gitme isteği ile kendilerinden yardım istediğini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaçmaz, “Almanya’nın mültecilere kapılarını açacağı yönünde çıkan söylentiler, muhacir ailelerde umut yarattı. Batman’da 18 bin Suriyeli mülteci bulunmakta. Suriyeliler geldikçe sorunlar da artıyor. İnsanlarımız az maaş vererek onları çalıştırıyor, çoğu da para vermiyor. Avrupa’nın mülteci kabulünden sonra hepsi buradan gitmek istediklerini bize söylüyorlar.” dedi.

Yaşadıkları iç savaştan dolayı Batman’a sığındıklarını belirten Suriyeli Mehmet Salih, iş ve aş bulmakta güçlük çektiklerini, bu yüzden Almanya’ya gitmek istediklerini söyledi. Zor şartlar altında yaşam savaşı verdiklerini vurgulayan Salih, “Bizlere kötü gözle bakıyorlar, iş bulamıyoruz. Kendi ülkemize gidemiyoruz. Evlerimiz, iş yerlerimiz yıkılmış hala savaş var, eğer izin verilirse Avrupa’ya gitmek istiyoruz.” diye konuştu.