Batman’da müsabaka sırasında dizinden sakatlanan futbolcu, kendi kanının özel işlemlerden geçirilerek zenginleşmiş hücrelerin tekrar kişiye verilmesi olarak özetlenebilen PRP (Platect Rich Plasma), uygulamasıyla sağlığına kavuştu.

Batman’dan gelen futbolcu Mehmet Akbaş’a diz tedavisi sırasında PRP uygulaması yaptıklarını bildiren Avrupa Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Ünal, “Hastamızın sağ dizinde problem şişlik vardı. Pilika dediğimiz bir yapı oluşmuştu. Artroskopik cerrahi uyguladık. Artroskopinin yanı sıra, PRP dediğimiz ‘Hastanın kendi kendini tedavi etmesi yöntemini’ uyguladık. Bu yöntem, özellikle adale yırtıklarında çok etkili. Örneğin, hastanın rahatsızlığı 3 hafta sürecekse, bu yöntemle 2 haftada iyileşiyor.” dedi.
Tedavisi yapılan Batmanlı sporcu Mehmet Akbaş ise, “Batman’daki hocamızın önerisi sonucu buraya geldim. İyi ki gelmişim. Tedavim çok başarılı geçti. Bu hafta içinde düz koşulara başlayacağım. Bir ay içinde de sahalara dönebileceğim.” diye konuştu.