Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), geçen yıl eyalette güvenlik teknolojisi sayesinde 2 bin 326 hırsızlık vakasının önlendiğini haber verdi.

Bu şekilde önlenen hırsızlık vakaları sayısında yüzde 40 artış olduğunu belirten bakan, güvenlik cihazlarına ödenen paraların vergiden daha kolay düşürülmesi talebini yineledi.

“Bu sevindirici rakamlar, evimizi güvenlik altına alma çalışmalarının fayda ettiğini gösteriyor.” şeklinde konuşan Herrmann, kapı ve camların kolay önlemlerle hırsızlara karşı daha korunaklı hale getireceğini ifade etti.

Muhafazakâr bakan, hırsızların özellikle camlardan kolayca eve girebildiklerini kaydetti ve bunların özellikle yeni binalarda daha sağlam yapılmasını talep etti.

Hırsızların eve girmek için ne kadar fazla zamana ihtiyacı olursa, yakalanma şansının da o kadar fazla olduğunu dile getiren CSU’lu siyasi, korunaklı camların bu imkanı sunduğunu söyledi.

Bavyeralı siyasi ayrıca, geçen yıl dikkatli vatandaşlar sayesinde 446 hırsızlık vakasının da önlenmesine sevindiğini belirtti. Bavyera’da 100 bin kişiye 65 hırsızlık vakası düşüyor.