Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 112 Acil ambulansında şoför olarak çalışan Beyhan Demiralp(50), Altın Ambulans Sağlık Ödülleri yarışmasında erkek meslektaşlarını geri bırakarak ilk 4'e girmeyi başardı. 4 çocuk annesi olan Demiralp, çevresindekilerin kadından şoför olmaz baskılarına aldırmadan başladığı ambulans şoförlüğü görevinde 4'ncü yılını geride bıraktı.

Fethiye’ye 85 kilometre uzaklıktaki beldeden aldığı hastaları Fethiye Devlet Hastanesi’ne taşıyan Demiralp, trafikte güvenliği elden bırakmıyor. Demiralp, her nöbet devralışında ambulansın motor ve lastik donanımını kontrol ettikten sonra işe başlıyor. Seydikemer'e bağlı Karadere Mahallesi'nde 112 Acil servis hizmetlerinde 4 yıldır ambulans şoförlüğü yapan 4 çocuk annesi Demiralp, Altın Ambulans Sağlık Ödülleri yarışmasının ‘En İyi Ambulans Şoförü’ dalında ilk dört aday arasına girdi. Kadın olmasına rağmen erkek meslektaşlarını geride bırakan Demiralp'e her kesimden destek geliyor. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, kadın ambulans şoförüne destek vermek için merkezde kendisini ziyaret etti. Sabah saatlerinde gerçekleşen ziyareti ilçedeki bazı basın mensupları da görüntülemek için oradaydı. Demiralp Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve beraberindekilere elleriyle çay servisi yaptı. Buraya kadar her şeyin normal geçtiği ziyaret, gelen kaza ihbarı ile yerini heyecanlı bir takibe bıraktı.

DESTEKÇİLERİNİ BIRAKIP KAZAYA KOŞTU

Acil Tıp Teknisyenleri ile birlikte apar topar kaza yerine giden Demiralp, takla atan araçtan hafif yaralı olarak kurtulan 2 kişinin ilk müdahalelerinde tecrübesini ve soğukkanlılığını korudu. İlk müdahalenin ardından hastane yolunu tutan Demiralp, hastaneye yaralının kabul işlemlerinden sonra kendisini takip eden basın mensuplarına konuştu. Yarışmaya katılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Demiralp, destek olanlara teşekkür etti. Başkanın ziyaretinin vaka sebebiyle yarıda kaldığına atıfta bulunan Demiralp, “Sayın Başkanım önce sağlık, önce iş diyoruz. Kusura bakmayın” dedi.

LASTİK DEĞİŞTİREMEZSİN DEDİLER
UMKE görevlisi olmasının yanı sıra aynı zamanda anestezi teknisyeni de olan 4 çocuk annesi ambulans şoförü Beyhan Demiralp, ambulans şoförlüğü konusunda yaşadığı sıkıntıları paylaştı. Gidilen her vaka bir anıdır diyerek görev aşkını dile getiren Demiralp, sürücülük görevine başlarken bir çok konuda eleştiri aldığını söyledi. 'Bayandan sürücümü olur ,lastik patlarsa değiştiremez, karda kalırsa zincir atamaz, hastayı nasıl kaldıracak' şeklinde bir çok eleştiri aldığını hatırlatan Demiralp, şöyle konuştu: "Tüm eleştirilere rağmen lastiğimi de değiştirdim Zincirde taktım ve görevime devam ettim.4 yıldır bu görevi sürdürmekteyim.Ekibim ve ben nöbetçi olduğum zaman 3 bayandan oluşur. Bu nedenle bulunduğumuz yerde Altın Kızlar lakabını aldık. Bir bayan olarak ambulansta sürücü olarak çalışmaktan gurur duyuyorum, mutluyum.Tüm meslek arkadaşlarıma tek söyleyeceğim şudur ki işinizden özveride bulunmayın,işiniz için her şeyden özveride bulunun.