Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Twingo tutkunları, trafikte erkek sürücüler tarafından kadın sürücülere yönelik taciz ve sıkıştırmaları önlemek amacıyla protesto gösterisi düzenledi.

İstanbul, Kocaeli ve Bursa’da yaşayan Twingo otomobil kullanıcıları sosyal paylaşım sitesinden haberleşerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir araya geldi. Yaklaşık 50 kişilik Twingo tutkunu, araçlarıyla şehir içinde tur attı. Gruptaki erkek sürücüler ilk olarak günün anlamına ilişkin olarak bayan sürücülere karanfil takdim etti. Daha sonra hem erkek hem de bayan Twingo sürücüleri trafiğe çıkarak korna çalarak kadına yönelik şiddeti protesto etti. Bazı kadınların erkek sürücü teröründen kurtulmak için araçlarında biber gazı ve beyzbol sopası bulundurması dikkat çekti.

Bir bayan sürücü trafikte yaşadığı zorluğu şu sözlerle dile getirdi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya geldik. Çünkü kadınların ne kadar zor şartlar altında yaşadığına dikkat çekmek istedik. Tacizlerin özellikle erkekler tarafından bire bir değil araçlarda yalnız kalan bayanlara da yapıldığına değinmek istiyoruz. Lütfen bayan sürücülere en az motosikletli sürücülere dikkat ettiğiniz kadar dikkat etmenizi istiyoruz. Çünkü araçlarımızın camındaki filmlerden tutun da araçlarımızın içindeki koruma aletleri hep erkek taciz ve şiddetine karşı korunmak için alınmış tedbirlerdir. Biz bayanların trafikte ani kapı açılmalarına karşılık almış olduğumuz tedbirler var. Bunlardan bazıları ya biber gazı ya da sopadır. Bugüne kadar hiç kullanmak zorunda kalmadım ama inşallah bundan sonrasında da kalmam.”