Karacabey Belediyesi, sahipsiz hayvanlar ile alakalı yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Belediye tarafından belirlenen sokaklara konumlandırılan atık ekmek toplama kutuları ile belediye barınağında bulunan sahipsiz hayvanlara yiyecek toplanıyor. Görevliler belirli aralıklarla bu ekmekleri özel olarak toplayıp barınakta hayvanların yemlerine karıştırıyor.

Sokak hayvanları ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Ali Özkan “Karacabey Belediyesi yaşayan tüm canlılara olan hassasiyetini sürdürüyor. Göreve geldiğimizden beri devam eden çalışmalara bugün yenilerini eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. Barınak ekiplerimiz bu anlamda hem sokak hayvanlarına hem yabani hayvanların tedavilerine ve rehabilitasyonlarına çare oluyor. Gelen tüm ihbarları değerlendiren barınak ekipleri sokak hayvanlarını belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren hayvan barınağımızda tedaviye alırken yabani hayvanları ise gerek Celal Acar Rehabilitasyon Merkezine veya Uludağ Üniversitesine ulaşımını sağlıyor. Yani sadece kedi ve köpeklerle alakalı değil bu sorumluluğumuz. Yine soğuk geçen kış aylarında yaban hayvanları için yem bırakma işlemlerimiz her yıl devam etmekte.” dedi.

Karacabey Belediyesi konuyla ilgili kurumlara da destek sağladığını belirten Başkan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeniköy Yolu üzerinde yer alan PAKO yuvasına da gerekli çevre düzenlemesi çalışmalarında bulunmuştur. Yine Yeniköy’de bulunan Ovakorusu Ayı Barınağı ile Celal Acar Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ile istişaremiz yer almakta. Gerekli durumlarda ekiplerimiz ile bu kurumlara yardımcı olmanın gayreti içerisindeyiz.”

ATIK EKMEK KUTULARI GELİYOR

Öte yandan Karacabey Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ilk etapta işlek olan cadde ve sokaklarda atık ekmek toplama kutuları koydu. Böylelikle bayat ekmeklerin kontrollü bir şekilde toplanması sağlanıyor.

Belediye tarafından yaptırılan ekmek toplama kutuları belirlenen noktalara sabitlenerek vatandaşların bayat ekmekleri bu kutularda birikmesi isteniyor. Daha sonra ekipler tarafından düzenli olarak toplanan ekmekler barınağa götürülerek hayvanlara verilen mamaların içerisine karıştırılıyor.