Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2015 yılı hububat alımlarına başladı. Arpalı beldesinde bulunan geçici alım merkezi 10 Ağustos tarihinden itibaren 1 ay süreyle Bayburt çiftçisine hizmet verecek.

TMO Bayburt Alım Merkezi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Aydoğan ile Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe tarafından ziyaret edildi. Ziyarette TMO Erzurum Bölge Müdürlüğünden görevlendirilen personeller tarafından alımlarla ilgili bilgi verildi. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Aydoğan yaptığı açıklamada, TMO'nun Bayburt'ta ofis açmasının ve alıma başlamasının çok önemli olduğunu, serbest piyasa dengesi için ofisin önemli bir görev ifa ettiğini dile getirdi.

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe de yaptığı değerlendirmede, "2015 yılı için geçici alım merkezi, bir takım sorunlar nedeniyle Arpalı beldesinde hizmet verecek. Önümüzdeki yıllarda ise önceden olduğu gibi il merkezinde alımlara devam edilecek. Buğdayın yanı sıra arpa, çavdar ve ayrıca yemlik alımları yapılacak." diye konuştu.

Ofise ürün vermek isteyen çiftçilerin mutlaka güncel ÇKS bilgileri ile randevu alması gerektiğini ifade eden Yıldırımtepe, randevuların TMO'nun http://randevu.tmo.gov.tr/tmoHars/ internet sayfası üzerinden de alınabileceğini kaydetti.