Bayburt'ta eğitim veren Özel Aba Koleji Müdürü Bekir Salih, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca'nın 8 kurumla okulu denetime gelmesine tepki gösterdi.

Bayburt Özel Aba Koleji Müdürü Bekir Saliç yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Bugün okulumuza ilimiz Vali Yardımcısı başkanlığında 8 tane kurumdan denetime geldiler. Ben bunu normal bir denetim olarak algılamıyorum işin doğrusu neredeyse bütün kurumlardan, bütün birimlerden, bütün müdürlüklerden geldiler, en ince ayrıntısına kadar denetlediler ve okulumuzda da herhangi bir eksikliğe aksaklığa raslamadılar. Vali Yardımcısı'nın koordinatörlüğünde gelip de adeta baskın yaparcasına teker teker bütün birimlerle denetlemeleri işin doğrusu çok etik bulmadık. Çünkü biz bakanlık tarafından defalarca denetlendik.

Vali Yardımcısı bizzat bütün birimlerinden gelen memurları teker teker takip ediyor, başlarına gidiyor, memurlar gördükleri bir eksiği gidip Vali Yardımcısı'na anlatmaya çalışıyorlar. Tekrar bir kulis oluşturup tekrar bu işin üzerine gitmeye çalışıyorlar. Okulumuz açılalı 3 yıl oldu, 3 yıl içerisinde Bayburt ta ciddi bir prestij gösterdi. Halk tarafından bayağı bir teveccüh oldu. Bu teveccühü tabi hazmedemeyenler oldu. Bu sene ilk defa TEOG sınavlarına girdik ve verdiğimiz 10 mezun öğrencinin 6 tanesinin puanı Fen Lisesi'ni tutuyordu, yüksek bir başarı elde ettik. Bu başarıları da birileri hazmedemiyor ve özellikle bu kayıt dönemlerinde kolejimizi halkın gözünden teveccühünden düşürmeye ve bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama halkımızda gerçekleri görüyor diyor.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Belediye'den gelen ekipler mesela okulumuz 2012 yılında açıldığı için 2012 yılına ait röleve planı ile denetim yapmak istediler. Oysa bizim okulumuz 2014 yılı itibari ile orta okul bölümü açıldığı için kontenjan artırımı yaptırdık. Bu kontenjan değişikliği yapılırken de usulüne uygun olarak röleve planlarını yeniledik, değiştirdik. Bunun bir örneği il Milli eğitim Müdürlüğü'nde, Bakanlıklar da hepsinde var. Bunu kendilerine hatırlattığım halde onlar bunu kabul etmeyerek ellerindeki eski röleve planına göre hareket edeceklerini belirttiler."

Okul Aile Birliği Başkanı Hünkar Aydın ve Aile Birliği Üyesi Nedime Tekdemir ise şu ifadeleri kullandı: "Biz 3 yıldır çocuklarımızı bu okula gönderiyoruz. Daha önce Bayburt'ta böyle özel bir okul yoktu. Bayburt'ta böyle bir yerin olması böyle bir yerin kazandırılması bizim onurumuz. Bütün Bayburt'un onuru olması gerekirken şu anda karşılaştığımız durum gerçekten çok çirkin ve etik olmayan bir durum. Bir çok kurumdan gelerek neyi aradıklarını bile bilmeden, neyi aradıklarını dahi söylenmeyen bir tutumla karşı karşıya kaldık. Okulumuz 3 yıllık olmasına rağmen gerçekten çok ciddi başarıları ve çocuklarımızın üzerinde çok ciddi emekleri var. Böyle bir okulun açılmasının onur ve gurur vermesi gerekirken burada bir açık aramak gerçekten art niyet diye düşünüyorum."