Bayburt'un ilk ve tek özel okuluna Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca başkanlığında yine baskın gibi denetim yapıldı. Vali Yardımcısı Karaca, ekiplerin başında okula
girerek müdürün odasına gitti, etrafı kontrol edip ekiplere direktifler verdi, ardından okulu terk etti.

Şehrin en gözde okulu olan Aba İlk ve Ortaokulu, Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca başkanlığında 8 kurum tarafından bir kez daha denetlendi. Bayburt Belediyesi, İtfaiye, Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı, Tarım İl, Bayındırlık ve İskan, Sosyal Sigortalar ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden birer temsilcinin bulunduğu ekipler, okula girerek yine denetim yaptı. Neyi denetledikleri anlaşılamayan ekipleri, okul idaresi ve öğrenciler şaşkınlıkla izledi.

Kalitesi ve başarılarıyla tanınan okul, 28 Ağustos tarihinde de baskın gibi denetime uğramıştı. Bu arada, okulun e-okul portalının kapatıldığı öğrenildi. Okul yetkililerinin, denetime gelen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Özel Eğitim Kurumları Şube Müdürlüğü'ne yönelttiği "E-okul portalının neden ve kim tarafından kapatıldığı" sorusu cevapsız kaldı. E-okul sistemi ile veliler öğrenciler ile ilgili bir çok veriye ulaşabiliyor. Sınav notları, devamsızlık, merkezi sınav başarıları ve nakil gibi işlemler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yapılabiliyor.