Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) tarafından Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda (TANAP) istihdam edilecek kaynakçılar için verilen birinci etap argon kaynak eğitimi sona erdi.

Kurs bitimi BTSO'da tören düzenlendi. BTSO Başkanı İbrahim Yumak ve meclis üyelerinin katıldığı programda konuşan Yumak, "Azerbaycan Şahdeniz Doğalgaz alanından çıkarılan gaz, Gürcistan üzerinden Türkiye’de yirmi ilden geçerek toplam bin 850 kilometrelik yolu katedip Avrupa'ya transfer edilecek. 31 milyar metreküpe kadar gaz taşıyacak hattan Türkiye'ye ilk gaz akışının 2018'de gerçekleşmesi planlanıyor. Boru hattının yüzde 80'ini Türk şirketlerin yapacağı ve 5 binden fazla kişinin istihdamı öngörülen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda (TANAP) istihdam edilecek argon kaynakçılarının yetiştirilmesi için SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz katkılarıyla Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncülük ederek Bayburt'ta Argon kaynağı kursu açıldı." dedi.

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okulun altyapıyla ilgili eksikliklerini için ilk etapta gereken 200 bin TL’lik yatırımın 155 bin Türk lirası TANAP tarafından karşılandığını aktaran Yumak, şöyle konuştu: "TANAP ile yaptığımız görüşmelerle ilk etapta 60 işsiz gencimizi bu alanda yetiştirerek istihdam taahhütlerimizi aldık. Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri UMEM Projesi kapsamında kurs talebimizle birlikte mevzuatta değişiklik yapılmasını sağlayarak Türkiye’de ilk kez eğitim alanların başka illerde istihdamını öngören bir UMEM projesini hayata geçirdik. Halihazırda 3 gruba böldüğümüz 60 kişilik kurslarımızın ilk etabı 15 Mart günü tamamlandı ve ikinci grubun eğitimlerini başlattık. İkinci grubun eğitimleri 15 Nisan’da sona erecek ve ardından 16 Nisan’da 3. grubun eğitimlerine başlayacağız. Toplam üç grubun eğitimleri tamamlandıktan sonra da bu gençlerimizi 15 Mayıs itibarıyla TANAP güzergahındaki istasyonlara göndereceğiz. İnşallah eğitim-öğretim yılı bittiğinde okulun diğer atölyelerini de kullanmak suretiyle bu sayıyı her etapta 40'ar kişiye çıkararak daha fazla kişiye aynı anda kurs vereceğiz ve daha fazla gencimizin istihdama katılmasını sağlayacağız."