Halkların Demokrasi Partisi(HDP) Şanlıurfa birinci sıra adayı Osman Baydemir, "70 yıldır bu coğrafyanın kadim hakları, zulmün her renginin tadını aldılar." dedi.

HDP Şanlıurfa’da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Halliye’de seçim bürosu açıldı. Seçim bürosu açan HDP birinci sıra adayı Osman Baydemir, coğrafyanın yıllardır zulüm altında inlediğini vurguladı. “Bugün açılışını yaptığımız bu kapı, inşallah barışa ve özgürlüğe açılan kapı olacak” diyerek konuşmasına başlayan Osman Baydemir, "70 yıldır bu coğrafyanın kadim hakları, zulmün her renginin tadını aldılar. Altı ok geldi yani zulmün kırmızı rengini gördük. Zulmün sarı rengini yani ANAP’ın zulmünü gördük. Zulmün dört nalını yani Çiller’in zulmünü gördük. En sonunda AKP’nin zulmünü gördük. Ama Urfa halkı bugün AKP hükumetinin bütün yoksullaştıran, ayrıştıran politikalarına hodri meydan diyor.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin nefessiz bırakan politikalarına karşı sandığı işaret eden Baydemir, "Demokrasilerde bir mahkeme vardır. Bu mahkemenin adı sandıktır. İşte mühür sizin elinizde. AKP hükümetinin yoksullaştıran politikalarına karşı, oyunuzu aldıktan sonra sizi unutan unutturan politikalarına karşı, Urfa halkını elektriksiz aydınlıksız ışıksız nefessiz bırakan politikasına karış hakim de savcı da sizsiniz, gereğini yapacak olan da sizsiniz.” ifadelerine yer verdi.

"ÖNEMLİ OLAN HIRSIZA FIRSAT VERMEMEKTİR"

Kimin milletvekili olacağının önemi olmadığını asıl önemli olanın hırsızlara fırsat vermemek olduğunun altını çizen Baydemir, "Önemli olan sizin vergilerinizle oluşan hazine bütçesinin hırsızlar tarafından talan edilmesine artık fırsat vermemektir. Henüz doğmamış çocuklarınızın, yetimin hakkını korumak, hiçbir insanımızın namerde muhtaç olmadan yaşam sürdürebilecekleri, emekçinin emeğinin karşılığını alabileceği bir geleceği birlikte inşa etmektir.” diye konuştu.

Her konuşmasında olduğu gibi yine sandık güvenliği uyarısı yapan Baydemir, çalınan bir oy için hem bu dünyada hem de diğer dünyada hesap soracaklarını sözlerine ekledi.

"ESNAFIN PENCERESİNİ KIRANI PROVOKATÖR İLAN EDERİZ"

"Algı operasyonlarını boşa çıkarmak için bizden hiç kimseye tek bir çakıl taşı atılmayacaktır. Bir esnafın penceresini kıran, HDP tarafından provokatör ilan edilecektir." diyen Baydemir, taş atan olması durumunda bunun AKP adına çalıştığının herkesçe bilinmesini istedi.