Halkların Demokratik Partisi’nin(HDP) Şanlıurfa’da düzenlediği teşekkür mitinginde konuşan Osman Baydemir, halkın sandıkta ‘haddini bil dersi’ verdiğini söyledi.

HDP teşekkür mitingi düzenledi. Şanlıurfa’da tarihin en yüksek oyu ile 5 milletvekili Meclis'e gönderen HDP, teşekkür ziyaretlerine çıkıyor, miting düzenliyor. Topçu Meydanı'nda düzenlenen teşekkür mitinginde konuşan Osman Baydemir önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kobani düştü düşecek’ sözlerini hatırlatan Baydemir, “Kobani düşmedi ama onların maskesi düştü.” diyerek gönderme yaptı.

Baraj Urfa’nın desteği ile ortadan kaldırıldığını dile getiren Baydemir, halktan düstur istemenin mutlak zaferle sonuçlanacağının ispatı olduğunu söyledi. Baydemir, dövülmesine karşı sandıkları terk etmeyen sandık müşahitlerine şükranlarını sundu.

Baydemir, söz konusu olan barışın inşası, ortak yaşamın inşası, Şanlıurfa menfaatleri olduğunda kentin tüm dinamikleri ile ortak çalışma yürüteceklerinin altını çizdi. Osman Baydemir, barajın aşılmasında bütün saldırılara Hz. Eyüp’ün sabrı ile karşılık verilmesinin önemli etken olduğunu dile getirdi.

“KURUCU MECLİSİ İNŞA EDEN MECLİSİ OLABİLİR”

Baydemir, “Tam da bu noktada bu meclis cumhuriyet tarihinin ilk defa gerçek manada kurucu meclisi inşa eden meclisi olabilir. Bunu başarabilir. Bu meclis Türkiye halklarının ihtiyacı olan, ertelenmez ihtiyacı olan barışın inşasının görevini sırtlayabilir. Halkın acil ihtiyacı olan yeni bir anayasanın oluşumunu sırtlayabilir. Bu noktada HDP korucu meclisin adeta mayası olacak.” diye konuştu.

HDP’nin hiçbir partinin düşmanı olmadığını ancak rakibi olduğunun altını çizen Osman Baydemir, halkın sandıkta iyi bir ders verdiğini kaydetti. Baydemir: “Siz sandık başında öyle bir ders verdiniz ki bu dersin adı demokrasi dersidir, bu dersin adı ‘haddini bil’ dersidir. Uyarınız küpe oldu, Ankara’nın kulağına girdi.” şeklinde konuştu.

Teşekkür mitingi daha sonra müzik eşliğinde devam etti. Havai fişekler ile kutlanan zafer heyecanı, uzun süre araç kornaları, ve şehir turu ile devam etti.