İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır’daki çiçek üreticilerine bilimsel üretim yolunu açacak 'Tarım İhtisas Alanı' kurabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Arıkbaşı’ndaki 56.5 hektarlık arazinin planlamasını yapan Büyükşehir, bahçe-süs bitkileri yetiştiriciliği ve seracılık için gerekli her türlü olanağı sunacak birimlerin yanısıra, bölgeye içinde araştırma ve geliştirme laboratuvarının bulunacağı bir Ar-Ge birimi de kurmayı planlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Bayındır Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çiçekçilik sektör toplantısına katıldı. Kaymakam Barbaros Baran, Belediye Başkanı Ufuk Sesli, İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım İlçe Müdürü Hasan Peynirci, Bayındır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Vecihi Küçükerbaş ve sektör temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Arıkbaşı’nda oluşturmayı düşündükleri 'Tarım İhtisas Alanı' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasından önce bir sunum gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkan Vekili Ertuğrul Tugay, 'Arıkbaşı Tarım İhtisas Alanı' projesi ile çiçek üreticilerinin teknolojik gelişmelere ve bilimsel verilere daha kolay ulaşabilirliğini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

'Arıkbaşı Tarım İhtisas Alanı' projesinde amaçlarının küçük üreticiyi desteklemek olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bugüne kadar yaptıkları işlerin büyük çoğunluğunda, küçük üreticiyi kooperatifler kanalıyla desteklediklerini hatırlatarak, “Biz daha Bayındır ve İzmir çiçekçiliğinde emekleme devresindeyiz. Bunların geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi var. Toprak tahlili laboratuvarı kurulması lazım. Yani yapılması gereken bir çok konu var. Görücüye çıkmamız için de düzgün bir yer yapmamız lazım” şeklinde konuştu.