CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile küs oldukları söylenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la arasındaki buzlar eridi. Baykal, kensini evinde ziyaret eden Uysal ile samimi bir görüşme yaptığın söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Antalya'daki seçmenlerle bir araya gelen Deniz Baykal, partisinin Muratpaşa ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ülke gündeminin yanı sıra yerel siyaseti de partililerle konuşan Baykal’a basın mensupları tarafından ‘Dün gece Ümit Uysal sizi ziyaret etmiş ne söyleyeceksiniz? Mustafa Akaydın’la da küslüğünüz son buldu mu?’ şeklinde sorular yöneltildi.

Ümit Uysal’la ilişkilerinde kendisini rahatsız, rencide, hakaret ve saygısızlık niteliğinde söylemine tanık olmadığını belirten Baykal, “Siyasetin kendi şartları içinde beraber çalışıyorduk. Sonra ayrıldık. Bunlar hep doğal karşılanması gereken olaylar. Ben genel başkan iken Uysal benim hep mutlu ve memnun olduğum, iyi çalışmalar yaptığını düşündüğüm bir il başkanıydı.” ifadelerini kullandı. Baykal, başarılı ve heyecanlı bulduğu Başkan Uysal ile evinde sıcak, samimi ve dostane bir görüşme yaptıklarını, bundan da şaşırılacak bir şeyin olmadığını vurguladı. "Belki daha erken olması gereken bir görüşmeydi." diyen Baykal, Uysal’la arasında olan kopmanın özel bir sebebinin olmadığını kaydetti.

Deniz Baykal, küs olduğu bilinen CHP Antalya milletvekili adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’la ilgili, "Görüşecek misiniz? Başka ziyaretleriniz de olacak mı?" şeklinde soruya ise “Aynı siyaset çizgisinde insanlar çalışıyorlarsa birbirleriyle ilişkilerinde aynı konumda olmak zorunda değildirler. Birbirlerine nezaketi, sefareti ihmal edemezler. Benim Ecevit’le tartışmalarım oldu. Bir tek kişi Ecevit’e saygısızlığımla alakalı bir tek cümlemi bulamaz. En küçük bir çiğlik, hazımsızlık yansıtan tek bir cümlem yoktur.” şeklinde cevap verdi.