Bursa'da roman, senaryo ve şiir dallarında bugüne kadar 21 kitabı basılan ve “Bayrak Ana” olarak tanınan 76 yaşındaki Gemlikli Şadiye Bingül, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Atagün’ü makamında ziyaret etti. Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı ziyarette, Müdür Atagün’e bayrak hediye ederken, 45 yıl önce rüyasında gördüğü şehitlik sarayının da gerçek olmasını diledi.
Sarıkamış’ta hayatını kaybeden 90 bin askerin anısına kendisinin hayalindeki sarayın projesinin kibrit kutuları ile kâğıda döken Bingül, “Çanakkale’de babamın amcası Cemal, Kars Sarıkamış’ta şehit düşen amcam Ahmet ve 90 bin şehidimizin torunları olarak Türkiye’nin her ilini gezerek yaptığım ziyaretlerde rüyamın gerçekleşmesini istiyorum. Mudanya’dan sonra Urfa ve Sarıkamış yollarına doğru yola çıkacağım. Şehitlik Sarayı’nın Sarıkamış’ın Kars Dağı eteklerinde yapılması için mücadelemi sürdüreceğim. Her şehit torununun da bana destekleri olacağına inanıyorum” dedi.
76 yaşındaki Bingül'ü tebrik eden Emniyet Müdürü Abdullah Atagün ise, "Bu kutsal görevi üstlenen, halk arasında Bayrak Ana olarak bilinen Şadiye Bingül’e teşekkür ediyorum. Özellikle bayrak sevgisi, vatan sevgisi, millet sevgisini aşılama konusunda yaptığı hizmetleri takdirle karşılıyorum" dedi.