Artvin'de Türkiye Kamu-Sen Artvin Temsilciliğinin organizasyonuyla Çin'in Şincan Uygur özerk bölgesinde yaşayan Türklere yapılan zulüm protesto edildi.

Artvin otopark önünde toplanan göstericiler adına Türkiye Kamu-Sen Artvin Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İsrafil Bayrak basın açıklamasını yaptı. Bayrak yaptığı açıklama Çin zulmünün ne boyutlara ulaştığını anlatırken, "Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, işgal ettiği Doğu Türkistan’da yıllardır sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır. Mesele insan olmaksa Türkler de insandır. Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için 'Yeni Osmanlıcı' kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz? Haydi çıkın ortaya; bir ses verin Allah aşkına! Kayıp vatanın çilekeş evlatları, kardeşlerimiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından Türk Bayrağı ve Doğu Türkistan bayrağı ile otopark önünde toplanan kalabalık, “Türkistan’a uzanan eller kırılsın.", "Kanımız aksa da Zafer İslam’ın!", "Uyuma Artvin, soydaşına sahip çık!” slogonlarıyla Çin’i protesto ederek Artvin Valiliği önüne kadar yürüdüler. Artvin Valiliği önünde toplanan kalabalık Türk Bayrağı etrafında toplanarak 'Ülkücü yemini' yaptı. Yapılan yeminin ardından kalabalık olay çıkarmadan, sessizce dağıldı.