İzmir'in Bayraklı Belediyesi, engelli vatandaşları ücretsiz kuaförlük ücretiyle bayrama hazırlıyor. Ekipler, evlerine giderek tıraşlarını ücretsiz yapıyor. Kadınlar saçlarını kestirirken erkekler, sinekkaydı tıraşları ile bayrama erkenden hazırlanıyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerinde bütün vatandaşlara eşit hizmet götürdüklerini belirterek, “Bayraklı’da engelli sayısı fazla. Bu yüzden bir engelli merkezi kurduk. Bu merkezimizde onların tüm ihtiyaçlarını belirleniyor ve sorunlarına çözüm üretiliyor. Her bayram öncesi olduğu gibi engelli kardeşlerimizin evlerine giderek onları bayrama hazırladık. Onların mutluluğu, bizim de sevincimiz oluyor.” dedi.

İki yıldır devam eden proje kapsamında her gün ortalama altı engelli vatandaşın evine gidilerek, saç kesimi ve sakal tıraşı yapılıyor. Hizmetten faydalanmak isteyen yaşlı veya engelli vatandaşlar, Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi'nin 341 00 66 numaralı telefonundan randevu alıyor. Belediyenin erkek-kadın kuaförü, adrese giderek talep sahibine hizmet veriyor.