Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. İzmir’in Bayraklı Belediyesi personeli de siyahlar giyerek işe gitti, bilgisayarlarına Özgecan’ın fotoğraflarını yapıştırdı. Belediye önünde açıklama yapan çalışanlar, “Bu hunharca cinayeti şiddetle kınıyor ve sadece adalet istiyoruz.” dedi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ da protestoya destek verdi.

Belediye personeli tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Kadına yönelik şiddetin arttığı şu günlerde Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesi, herkesi olduğu gibi bizleri de derinden etkilemiş ve üzmüştür. Özgecan’ın ailesinin acısını her birimiz yüreklerimizde hissediyoruz. Ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bayraklı Belediyesi personeli olarak, bu tür vahşetlerin bir daha yaşanmamasını temennni ediyoruz. Özgecan, toplumun vicdanı oldu. Artık kadına yönelik şiddetin bitmesini, bu sapkınlıkların son bulmasını istiyoruz. Bilinmelidir ki hiçbir ceza, öfke ve acımızı dindiremez. Tüm sözlerin kifayetsiz kaldığı bu vahşeti kınıyoruz ve bizler sadece adalet istiyoruz.”

Protestoya katılan Bayraklı Belediye Meclisi Üyesi Gamze Gül Çamur da duydukları büyük üzüntüyü dile getirerek, “Ceza yargısı, daha çok kamu vicdanını rahatlatmak için varken şu anda kamu vicdanını yaralayan bir hale gelmiştir. Yaptırımlar ve takdir indirim sebepleri, ne yazık ki insanları bu cinayetleri daha kolay işler hale getirmiştir. Bu nedenle devletimizin üzerine düşen yasal düzenlemeleri bir an önce yapmasını, kadına şiddetle ilgili önlem almasını, daha çok kadının giydiği mini etekle, daha doğrusu yıllardır konuşulduğu cinsel vasfıyla değil, topluma nasıl katkı yapabileceğiyle ilgili bilinçlendirme yapılırsa sanırım kadınlarımızın değeri daha da artacaktır ve şiddet olaylarının önüne geçilecektir.” dedi.

Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hatice Tatlı ise son derece üzgün olduklarını ifade ederek, “Özgecan bir simge oldu. Bugünlere nasıl gelindiğine bakalım. Daha dün unuttuğumuz Güldünya’lar vardı bizim. Kadına şiddetin son yıllarda yüzde bin 400 arttığı bir ortamda neden arttığının tartışılmadığı, sadece yas tutmakla geçiştirildiği bir dönem yaşıyoruz. ‘Gebe kadınlar sokakta yürümesin, kadınlar sokakta kahkaha atmasın, kadın en az üç çocuk doğursun evinde otursun, kadına yarım zamanlı iş verelim’ diyerek kadını toplum hayatından uzaklaştırıp erkek egemen bir toplum oluşturmaya çalışan bu iktidarın, sadece üzüntü söylemleriyle bunu geçiştirmesine asla izin vermeyeceğiz. Öncelikle toplum bilinçlendirilecek, ceza hukukunda yeniden değişiklikler yapılacak ki bundan sonra Özgecan'lar ölmesin. Ne suçu vardı o çocuğun, okumaktan başka? Ne suçu vardı o ana babanın, çocuklarını evde beklemekten başka? O ağıtlar yakmak insanın yüreğini dağlıyor ve Ankara’da oturanlar, koltuklarında rahat oturamamalılar, buna artık bir çözüm bulmalılar.” diye konuştu.

Açıklamaların ardından protesto sona erdi.