Bayraklı Belediyesi 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel bir etkinlikle kutladı. Bayraklı’nın bin 230 çocuğu Smyrna Meydanı’nda ilk olarak Nazım Hikmet’in 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' sözleriyle 'Barış ve sevgi' çağrısında bulundu, ardından da bir araya gelerek 'Atam izindeyiz' yazdı.

Bayraklı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yine ses getirecek bir etkinliğin altına imza attı. Bayraklı’nın 23 Mahallesi’nden bin 230 çocuk ilk olarak kortej eşliğinde Sevgi Yolu’ndan Smyrna Meydanı’na yürüdü. Çocuklar burada bando eşliğinde pandomim gösterisini sergiledi ve ünlü şair Nazım Hikmet’in, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” sözleriyle “Barış ve sevgi” çağrısında bulundu. Ardından bin 230 çocuk bir araya gelerek “Atam izindeyiz” yazdı. Bu sırada alandaki kalabalık hep bir ağızdan 10. yıl marşını okudu, coşku doruk noktasına ulaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bugün Bayraklı’da unutulmayacak anlar yaşandı.

ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çocukların her birine ayrı ayrı teşekkür etti. Başkan Karabağ, “Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. TBMM’nin kuruluşunun 95. yılında sevgili Atatürk bugünü sizlere bayram olarak armağan etti. Bayramınız kutlu olsun. Sevgili Atatürk bugünü sizlere armağan ederken şunları istemişti; bayrağınızı seviniz. Bayrağınızı seviyor musunuz? Cumhuriyetinizi seviniz. Seviyor musunuz? Sevgili Atatürk sizleri çok seviyordu. Siz de onu seviyor musunuz?” dedi. Çocuklar da hep bir ağızdan “evet” diye bağırdı.

1923 RAKAMI YAZILMIŞTI

Bayraklı'da Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 1923 Cumhuriyet gönüllüsü, saat 19.23’te aynı anda zeybek oynayıp 1923 rakamını oluşturmuştu.