Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan Kütahyalı Uzman Çavuş Hasan Büber'in bayram izninden yeni görevin yerine döndükten 1 gün sonra şehit haberi geldi.

Şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Hasan Büber'in acı haberi, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinin Beyköy Mahallesi'nde bulunan baba ocağına ulaştı. Aileye şehit haberi, Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve askeri erkan tarafından sağlık personellerinin nezaretinde verildi. Şehit uzman çavuşun 7 günlük bayram tatili için memleketine geldiği ve salı günü Şırnak'a dönüş yaparak göreve başladığı belirtildi.

Şehit uzman çavuşun bayram tatilinin ardından terör olayları nedeniyle eşi Semiha Büber'i yanında götürmediği ve memleketindeki baba ocağında bıraktığı öğrenildi.

Şehit haberinin verilmesinin ardından Büber'in baba ocağına Türk bayrağı asılırken, mahalle sakinleri de terör olaylarına evlerine Türk bayrakları asarak tepki gösterdi. 4 yıl önce Uzman Çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlayan Büber'in cenazesinin yarın memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor.