Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii, Ramazan Bayramı namazında cemaatle doldu taştı.

11 ayın sultanı olan Ramazan sona erdi. Vatandaşlar bayram sevinciyle uyandı. Tüm İslam âleminde olduğu gibi ülkemizde insanlar sabahın saatlerinde camilere akın etti. Camiler kısa süre içerisinde doldu taştı. İçeride yer bulamayanlar namazı avlularda kılmak zorunda kaldı. Edirne’de bulunan Osmanlı döneminin en önemli mimari yapısı ve Mimar Sinan’ın “Ustalık Eserim” dediği Selimiye her önemli gün ve gecede olduğu gibi yine insan akınına uğradı.

Sabah ve bayram namazını kılmak için insanlar sabahın erken saatlerinde Selimiye’nin yolunu tuttu. Üç büyük kapıdan insan girişinin olduğu asırlık mabet, kısa süre içerisinde doldu. Yaklaşık 6 bin kişinin aynı anda saf tutabildiği caminin iç kısmının dolması sonucu yeni gelenler iç avluda saf tuttu. Vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim'i dinledi. Bayram vaazı dikkatle takip edildi.

Ramazan hutbesinin ardından bayram namazına duruldu. Namazdan sonra teşrik tekbirleri getirildi. Camiye gelen cemaat ilk olarak birbiriyle bayramlaştı. Ardından bayram sevincini ailesi ve yakınlarıyla geçirmek isteyen cemaat evlerinin yolunu tuttu.