Dini bayramlar öncesi gelenek haline gelen bayram traşları başladı. Arife günü bayram traşı olmak isteyen vatandaşlar, bu geleneği devam ettiriyor. Bayram namazı saatine kadar açık olan berberler, tam gün çalışıyorlar.

Ramazan Bayramı öncesi misafirleri ağırlamak için tatlı telaşı devam ederken erkekleri de traş telaşı sardı. Bayram traşı olmak isteyenler, berberlerde sıra bekliyor. 20 yıldan fazladır berberlik yapan Murat Saydan, bu geleneği devam ettirmek için bayram namazına kadar traş yaptıklarını söyledi. Eskiden bayram traşı geleneğinin daha yaygın olduğunu belirten Sayan, “Bayram traşı bir gelenek. Eskiden daha çok ilgi görüyordu, şimdi eskisi kadar değil ama yine de devam ediyor. Bayram namazı saatine kadar açığız. Bayram traşı geleneğini, gençlerimizin de devam ettirmesini istiyoruz.“ dedi. Bayramların özellikle yaz aylarına denk gelmesiyle traşı oranının çok düştüğünü belirten Sayan, “Bayramlar yaza denk geldiğinde herkes bir yerlere gittiği için bayram traşı yaptıranlar azalıyor ancak sonbahar ve kış aylarında daha çok oluyor. Biz bu geleneği devam ettirmek için berber dükkanlarımızı açık tutuyoruz. Bayram traşı olmak isteyenler, sabaha kadar kapımız açık." şeklinde konuştu.

Bayram traşı geleneğini, büyüklerinden gördüğü gibi devam ettirdiğini belirten Ahmet Aydın da, “Bayram traşı, bize dedelerimizden kalan bir gelenek. Bayramda temiz olmak ve güzel kokmak gerekir. Biz de bayram öncesi traşımızı oluyoruz.” dedi.