Kayseri Emniyet Müdürlüğü, halkın Ramazan Bayramını huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak üzere, genel güvenlik, asayiş hizmetleri ve trafik yönünden önlemler aldı. Polis, vatandaşa bayram nedeniyle yapılan mezarlık, ev ziyaretlerinde değerli eşyaların araçta bulundurulmaması uyarısını yaptı.

Emniyet, bayram öncesi ve süresince alışveriş merkezleri, mezarlıklar, pazar yerleri, otogar ve tren garı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, güven timlerinden oluşan yaya ve motorize ekipler ile resmi devriyelerin sayısı artırdı. Halkın tatil süresince huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları ve seyahat etmeleri amacıyla, bayram öncesi ve bayram tatili süresince alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerlerin yanı sıra, şehitlik mezarlık ziyaretlerinin yapılacağı yerler, otobüs terminali ile çevreyolu üzeri ve şehir içi-şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak, görevli personel sayısını artıran polis, bu bölgelerde bazı tedbirler aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hiçbir hırsızlık şüphelisinin, zaman alacak, zorlanacağı ve dikkat çekecek işleme girmek istemediği, bunların yerine açılması kolay ev, işyeri ve otomobilleri tercih ettiği kaydedilirken, şu uyarılarda bulunuldu: "Bayram nedeni ile mezarlık ve aile ziyaretlerinde cüzdan, çanta, kredi kartı, cep telefonu, laptop gibi değerli eşyaların ya da değerli olmasalar bile değerli görüntüsü veren mont, paket, poşet ve laptop çantasının araç içerisinde bırakılmayın. Bankalara ait ATM'lerden para çekerken yardım alınan kişilere dikkat edin ve banka bilgilerini üçüncü şahıslara vermeyin. Evlerin birinci ve ikinci katlarındaki balkon kapısı ve pencerelerinin sağlam demir parmaklıklı olmasına dikkat edilmeli.

Kapılarda çift kilit bulundurulmasına ve geceleri kapı arkalarına emniyet zincirinin takılı olması gerekiyor. Tatile gidilmesi veya uzun süreli ikametten ayrı kalınması durumunda, ikamet ve işyerlerinin kapı ve pencerelerinin kilitli olup olmadığının kontrol edilmesi, perdelerin sıkı sıkıya kapatılmaması, evde veya işyerinde bir lambanın açık bulundurulması, komşulara bilgi verilip eve göz kulak olmaları tembih edilmeli."