Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Kozlu Müessesesi’nde gruplu çalışan maden işçileri, Ramazan Bayramı yevmiyelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. 5 günlük yevmiyesini alamadığı için bayrama parasız gireceğini ve çocuklarına bir şey alamayacağını belirten maden işçisi Kadir Yılmaz, gözyaşı döktü. Madenciyi, mesai arkadaşları teselli etti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde çalışan C grubu işçileri, Ramazan Bayramı yevmiyesini alamadıkları için TTK Genel Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. 'Sahipsiz madenci' şeklinde sloganlar atıp alkışlarla yetkilileri protesto eden işçiler, bayram yevmiyelerinin verilmesini istedi.

İşçiler adına TTK genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen Genel Maden işçileri Sendikası(GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Aslan ile beraberindeki GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ve GMİS Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, bu tür aksaklıkların yaşanmaması ve gruplu işçilerin daimiye geçişi için bayramdan sonra yönetim kurulunda gündeme geleceği sözü verdi. Sendika yöneticilerine tepki gösteren bazı işçiler, sürekli verilen aynı sözlerin hayata geçirilmediğini ileri sürdü.

Sendikacılar, bu konuda gelişme yaşanmaması durumunda geniş kapsamlı eylem yapılacağını kaydetti. Bu sırada işçilerden Kadir Yılmaz, "Ben bayrama 1,5 lira ile giriyorum. Ben çocuğuma ayakkabı alamadım. Ben çocuğuma ayakkabı alamazsam niye çalışıyorum? Ben duygu sömürüsü yapmıyorum. Bize sahip çıkılmıyor." diye gözyaşı döktü. Madenciyi arkadaşları teselli etti.