Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilerek sahillere akın eden vatandaşlar, gün boyu denizden çıkmadı.

Hava sıcaklığının zaman zaman 40 santigrat dereceye çıktığı şehirde vatandaşların sahillere akın etmesiyle cadde ve sokaklar boş kaldı. Konyaaltı sahili önceki bayramlarda olduğu gibi bu bayram da vatandaşların uğrak mekanı oldu. Aileleriyle bayramlaştıktan sonra sahile gelen Antalyalıların yanı sıra şehir dışından da çok sayıda yerli turist, Akdeniz'in sularında yüzmenin keyfini çıkardı. Çocuklar ise falezlerden suya atlayarak eğlenmeye çalıştı.

Kırklareli'nin Vize ilçesinden Antalya'ya geldiğini belirten Cumhur Akyer isimli vatandaş hem akraba ziyaretinde bulunduğunu hem de tatil yaptığını belirtti. İklim koşulları nedeniyle Antalya'yı sevdiklerini ifade eden Akyer, bayram dolayısıyla cadde ve sokakların sakin olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu dile getirdi. Babasıyla birlikte yüzen Bedir Can Akyer ise Antalya'yı ve yüzmeyi sevdiğini söyledi.

Denizli'den Antalya'ya gelen Alaattin Arıcı ise Antalya'nın önceki senelere göre daha sakin olduğunu ifade etti. Arıcı, bir yandan güneşin keyfini çıkardıklarını bir yandan da Akdeniz'in sularında serinlediklerini aktardı. Arıcı'nın küçük yaştaki çocukları da babalarıyla birlikte suyun içinde oyun oynadı. Ailelerin denizin içinde çeşitli oyunlar oynaması renkli görüntüler oluşturdu.

Turistlere simit ve su satarak geçimini sağlayan Mehmet Şerif Yağbasa, sıcak havalardan korunmak için zaman zaman sattığı suları başına dökerek serinlemeye çalıştı. Yağbasan, havanın sıcak olmasından şikayetçi olmadığını söyledi. Turist sayısında önceki yıllara göre gözle görülür bir azalma olduğuna değinen Yağbasan, bu durumun kendi işine de yansıdığını sözlerine ekledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre; Antalya'da gün içerisidne sıcaklık 40 santigrat dereceyi bulacak. Gün içerisinde yüzde 13 civarında olan nem oranı ise yüzde 38'lere kadar çıkcak. Akdeniz'de deniz suyu sıcaklığı ise 28 derece olarak ölçüldü. Bayramın ikinci ve üçüncü gününde hava sıcaklığında bir değişim beklenmiyor.