Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Ankara Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen terör olayları için, “Çanakkale'de yan yana, koyun koyuna yatan bu milleti bölmek, parçalamak isteyen insanları cenabı Allah kahretsin. İçimiz yanıyor” dedi.

Partisinin Kırşehir il binasında aday tanıtım programında konuşan Tunç, “12 Eylül yıllarından itibaren Muhsin Yazıcıoğlu ile tanışıklığım ve birlikte hareket etme imkânım oldu. Hala aynı aşkla ve şevkle yolumuza devam ediyoruz. Siyaseti asla ikbal uğruna yapmadık. Makam, mevki, şöhret elde edebilme adına yapmadık. Hiç bir zaman yılmadık, yorulmadık, şikayet etmedik” diye konuştu.

“Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Yıllardır terörle boğuşan ülkemizde dün cumhuriyet tarihimizin en kanlı gününü yaşadık” sözleriyle konuşmasını sürdüren BBP Genel Sekreteri Tunç, “Terör kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın lanetliyoruz. Allan, bunu yapanları kahhar sıfatıyla kahreylesin. Bin küsur yıldır Selahattin Eyyubi’de beraber olan bu millet, 1071'de Alpaslan ile beraber olan bu millet, 1453'te Fatih Sultan Mehmet Han'la beraber olan bu millet, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim'le beraber olan, Çanakkale'de yan yana, koyun koyuna yatan bu milleti bölmek, parçalamak isteyen insanları cenabı Allah kahretsin. İçimiz yanıyor” ifadelerini kullandı.

GAR’IN ÖNÜNDE NASIL EMNİYET ÖNLEMİ ALMASINIZ?

BBP Genel Sekreteri Tunç, şunları kaydetti; “Eğer burada ihmal, kusur varsa, yapanlara da artık aklınızı başınıza alın diyoruz. Bu saatten sonra ihmali, kusuru aklımızdan bile geçirmiyoruz. Bir devlet yetkilisi çıkıp 'Sıhhiye’de yapılacaktı, biz orada önlem aldık ‘deme hakkına sahip değildir. Yıllardır bu tür toplantılarda Ankara dışından gelenlerin Ankara Garı'nda indikleri, otobüslerle gelenlerin de orada buluştuğu, belirli bir güzergâh neticesinde Sıhhiye'ye ulaştığını bilmeyen var mı bu memlekette? Siz o güzergâhta, Gar'ın önünde nasıl emniyet önlemi almazsınız?”

“Bir bakıyorsunuz, bir patinin yetkilisi o çok seyredilen televizyon kanallarında telin ediyor, sonra da seçim diyor, geçim diyor, neye yarar diyor, kime yarar, ne için yapılmış diyor. Diğerine bakıyorsunuz Allah'tan korkmadan, 35 yıldır bu milletin başına bela olan 50 bin insanının hayatını kaybetmesine vesile olan PKK'nın yapmış olduğu hiç bir eyleme koymadığı tepkinin yüz mislini burada koyuyor. Böyle bir elim olayı, acı hadiseyi dahi seçim vesilesi olarak kullanmak isteyenlere yazıklar olsun diyorum, onları da lanetliyorum. Biz hiç bir zaman yanlışın yanında olmadık. Kimden gelirse gelsin onun yanında olmadık. Doğru kimden gelirse gelsin, kime yarayacağına bakmadan, bizim aleyhimize bile olacağını hesap etmeden, Allah için, vatan için, millet için ise hep onun yanında olduk. 23 yıllık mazimizde bunu gayet net görürsünüz.”