Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir İl Başkanı İsmail Gider, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin ‘son seçim’ olarak dillendirildiğini belirterek, “Ülkemiz hiç de hoş olmayan bir süreçten geçiyor. Bu süreç ekonomik, sosyal, ahlaki ve siyasi olarak, hangi açıdan bakarsanız bakın iyi işleyen bir süreç değil.” dedi.

BBP İzmir İl Başkanlığı tarafından Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Başkanı İsmail Gider, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan BBP İzmir İl Başkanı İsmail Gider, “İktidarda olan hükümet bildiğiniz gibi 2002 yılında bu halkın, bu yüreği güzel halkın dini duygularıyla, ‘inançlı Müslüman başbakan, inançlı Müslüman kadrolar’ şekliyle göreve geldiler. Ancak geldiğimiz noktada bu iktidar ülkeyi, milletin bölündüğü, milletin parçalandığı, insanların arasına nifak sokulduğu, herkesin birbirini düşman olarak gördüğü bir sürece getirdi. Hepsinden önemlisi ‘çözüm süreci’ diye bir süreç ortaya atıldı. Bu süreç sayesinde ülkemiz tamamen doğusuyla, güneydoğusuyla hatta batısıyla parçalanıp, PKK denilen taşeron bir örgüt vasıtasıyla aynen İsrail’e peşkeş çekilmeye çalışılıyor.” diye konuştu.

“HER ZAMAN DOĞRUNUN YANINDAYIZ”

Hukuksuz düzen içinde ne olursa olsun her zaman doğrunun yanında olacaklarını ifade eden İsmail Gider, “Ne olursa olsun biz her zaman doğrunun sonuna kadar yanında ama yanlışın da neye mal olursa olsun, canımıza dahi mal olsa karşısında durmaya devam edeceğiz. O yüzden biz şuna inanıyoruz, bu seçim son seçim. Bu seçimden sonar eğer Allah’ın izni olmadan hiçbir şey olmaz ama Allah izin verirse şu anki AKP iktidarı yıkılmadığı sürece bu milletin başına gelecek çok belalar var. Öncelikle memleketin bölünmesi, arkasından vadedilmiş toprakların İsrail’e peşkeş çekilmesi, yapılan hedef makro planda bu. AKP hükümeti de ama isteyerek ama istemeyerek buna hizmet ediyor.” şeklinde konuştu.

“HAKKIMI HELÂL ETMİYORUM”

Bir vatandaş olarak vergi ödediğini aktaran Başkan Gider, şöyle devam etti: “Ben bugün vergi ödüyorum ama şunu söylüyorum, hakkımı sonuna kadar, kuruşuna kadar helal etmiyorum bu iktidara. Çünkü benim paramla şu elebaşı, şu katilin falanca adada 10 yıldızlı otel gibi kendisine hizmet veriyorlar, destek veriyorlar. Bu caniye her türlü imkanları veriyorlar. Sekreteryası da dahil olmak üzere kendisine 5 tane teröristten sekreter verecekler. Kandil’de dağda yapamadığını bugün bu çete, bu örgüt şu anda hükümetin eliyle adadan memleketi yönetiyor.”

Parti olarak Allah’ın yolunda ilerleyen, Kur’an’a hizmet eden bütün cemaatlere aynı yakınlıkta olduklarının altını çizen BBP İzmir İl Başkanı İsmail Gider, “Biz geçmişte bir siyasi parti liderinin ağzından şunu duyduk; ‘Bu Kürt hareketinin önünde iki tane büyük engel var, bir tanesi Muhsin Yazıcıoğlu, ikincisi de Hizmet Hareketi’ demişti bu zat-ı muhterem. Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehit ettiler. Hizmet hareketi ki ben inanmıyorum sadece Hocaefendi cemaati değildi, Kur’an hizmeti hareketidir bu. Çünkü bu memleketin inanan insanlara sahip olması, inanan insanların olması yapılacak eylemler için engeldi. Şu anda da ikinci perde olarak o sergileniyor. Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan karardan haberiniz var. Neydi? Devlet içinde legal görünümlü illegal örgütlere izin vermeyeceğiz’. Bu ne demek ya? Yani siz namaz kılan, oruç tutan, Müslümanım diyen insanları meşrebi ne olursa olsun, Nurcusu, Süleymancısı vs. hiç önemli değil. İsrail mi olmak gerekiyor, başka bir özelliği mi olması gerekiyor bu insanların. Allah’a inanan, Allah’tan korkan meşrebi ne olursa olsun bu insanlardan bu memlekete zarar gelmez. Bu hükümet böyle iktidara gelmedi mi? ‘İnanan insanız’ diye geldiler, inananları kullandılar şu anda inananların aklına hayaline gelmeyecek icraatlar yapıyorlar. Rahmetli şehit genel başkanımız ne diyordu, ‘bütün cemaatleri asla dışlamayın, hepsinin içinde olun’. Ben bütün cemaatleri, bütün hizmetleri, Allah rızası için seviyorum kardeşim. Buna Hocaefendi ceamaati de dahil, Menzil de dahil, Süleymancısı da dahil. Hepsi de Allah’ın yolunda yürüyorlar. Bizim ayrımımız yok. Biz her zaman için doğrunun, dürüstün yanında, yanlışın karşısındayız. Böyle bir zulüm var. Yine dönüp geleceğim İslam’a. Müslüman kindar olmaz.” diye konuştu.