BBP Antalya milletvekili adayı Mehmet Çayır, iktidarın bazı uygulamalarıyla 28 Şubat postmodern darbe dönemine rahmet okuttuğunu söyledi.

İleri demokrasi diyenlerin hayata geçirdikleri antidemokratik yasalarla ülkeyi Kuzey Koreleştirdiklerini belirten Çayır, "İktidar ne yaparsa yapsın, yaptığı hukuksuz işlerin hesabını verecektir. Bundan kaçış yok. Yargıdan kaçmak için hukuk sistemin gen yapısını bozsa da eninde sonunda bağımsız yargıdan kaçamayacaktır." dedi.

Manavgat'ta bir kahvede seçim çalışması yapan Çayır, AK Parti iktidarının yanlış dış politikası uygulamalarının Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırdığını ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hayalperestçe 'komşularla sıfır sorun' politikasının bugün yerini 'sırf sorun'a bıraktığını vurgulayan Çayır, siyasi iktidarın ortaya çıkan suçlarını kapatmak ve örtbas etmek için paralel yapı yalanını uydurduğunu kaydetti. Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidar, ayakkabı kutularında çıkan ayıplarını örtbas etmek için paralel yapı yalanını uydurdu. Bu bir algı operasyonuydu. Toplumun dikkatini başka bir yöne çekerek insanları korkutmak için cadı avı başlattılar. Amaç iktidarı eleştirmeyi önlemek. İleri demokrasi diyenler bugün ülkemizi dikta bir rejime sürüklemiştir. İktidar, bugün hukuksuz uygulamalarıyla adeta 28 Şubat'a rahmet okutuyor. Halkımız bu hukuksuz uygulamalara 1 Kasım'da dur diyecek."