Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, siyasetçilerin, yargıdan ve devlet bürokrasisinden ellerini çekmesi gerektiğini söyledi. Kartal, MİT TIR'larından dolayı haklarında HSYK'ca tutuklama istenen savcılardan biri ile Tarsus Adliyesi'nde görüştüğünü belirterek, "Sayın savcımız bir hukuk adamının en son söyleyeceği sözleri iletti. Türkiye'de yargının uyuduğunu, ne zaman uyanacağının belli olmadığını, bunun karşılığında kendilerinin şu anda tutuklanmazsa sürprizle karşı karşıya kalacağını iletti. 20 yıllık bir savcımızın bu şekilde konuşması Türkiye'de yargının ne hale geldiğini resmen ortaya koyuyor." diye konuştu.

Kartal, Milli İttifak Mersin milletvekili adayı eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ile Tarsus adliyesine geldi. Kartal, buradaki konuşmasında, siyasetçilerin yargıdan, emniyetten, devlet bürokrasisinden ellerini çekmesi gerektiğini söyledi. Paralel safsatasıyla artık insanlara zulmetmekten vazgeçilmesini isteyen Kartal, "Vatanını ve milletini seven savcılarımızın, emniyetçilerimizin hakları iade edilmeli." dedi.

TÜRKMENLERE HİÇ YARDIM GİTMEDİ
Irak'taki ve Suriye'deki Türkmenlere hiçbir şekilde yardım yapılmadığını anlatan Kartal, şöyle devam etti: "Duyumlarımız inşallah doğru değildir. Bu TIR'larda silahların olduğu ve bu silahların IŞİD'e ve onun üzerinden de bir kısmının PKK'ya geçtiğidir. Biz hükümet yetkillerinden çıkıp bunu açıklamalarını istiyoruz. Bu silahlar PKK ve PYD'nin eline geçti mi geçmedi mi? TIR'ların içinde böyle bir silah var mı yok mu? Bunların net olarak açıklanması hiçbir zaman yapılmadı. Ama ben net olarak açıklıyorum. Bu TIR'larla giden gıda yardımı denen şeyler hiçbir zaman Türkmen kardeşlerimize gitmedi. Ve ulaşmadı."

YARGIYA DARBE YAPILDI
Adli kolluk kuvveti görevi yapan bir albay ile savcıların tutuklanmamalarının kendileri için sürpriz olacağını anlatan Kartal, şöyle devam etti: "Adaletin olup olmadığını birazdan göreceğiz. Ne yazık ki hakimler verdikleri kararlardan bugün cezaevine konuldu. Bu Türk yargısına vurulmuş bir darbedir. Korkumuz o dur ki milletimiz bir darbe ile karşı karşıya kalacaktır. Savcı ve hakimlere yapılan son tutuklamalardan sonra şu düşündürücü acaba bundan sonra emniyette yargıda basında yapılacak çok büyük tutuklamaların öncüsü mü bu? Bundan sonra hakimlerimiz ve savcılarımız nasıl rahat karar verecekler? Onların istediklerini tutuklayıp istediklerini serbest mi bırakacaklar? Korkuyorum, 7 Haziran'a kadar büyük bir operasyon bekliyorum. Bu operasyonun ön hazırlığı gibi bugünkü tutuklamalar."