Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, hükümetin terör örgütü silahlanırken ne iş yaptığını sordu. 'Patates tarlasında patates mi topluyordunuz?' diyen Kartal, “Sayın hükümet, sayın Başbakan, bırakaydınız biraz paralel avcılığını da, 'Onun, bunun inine gireceğiz' demeyi de, adam gibi terörle mücadele etmiş olsaydınız.” ifadelerini kullandı.

Kartal, partisinin Gaziantep İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP'nin terörle mücadele konusunda büyük zaafiyetler yaşattığına vurgu yapan Kartal, “420 bin askerimiz, 4 ordumuz, 9 kolordumuz, 3 bin 100 tankımız, 6 bin 300 zırhlı aracımız, 400'ün üzerinde helikopterimiz, 217 F-16 uçağımız, 300'ün üzerinde heronumuz, 26 fırkateynimiz, bordo berelimiz, SAT komandolarımız, Özel Harp Dairesi ve özel hareket timlerimiz var. Dünyanın 7'nci, NATO'nun 2'nci büyük ordusuyuz. Ama biz dağda 3-5 bin çapulcu, eşkıya sürüsü ile baş edemiyoruz diyorlar. Tamamen yalan, hayal ürünü. Çanakkale'yi geçirtmeyen, Ege'de düşmanı denize döken, Sakarya'da, Dumlupınar'da tarih yazan ecdadımızın bize bıraktığı böyle büyük bir orduyla 3-5 bin çapulcuyu yenmemek, yok etmemek mümkün değil.” dedi.

Terörle mücadelenin adam gibi yapılmadığını kaydeden Kartal, “30-35 yıllık geçmişi olan PKK terör örgütünün liderlerinden bir tanesini alamadılar. Sayın Başbakan çıkıp 'Dağlar temizlenecek' diyor. Sayın Başbakan, dağlarda kimse kalmadı. Sayenizde hepsi şehre indi. Şu anda şehirde savaşıyorlar bizimle. Siz hala bunun farkında değilsiniz. En az 50 kere söyledik. Dedik ki bunlar şehirlerde takımlar halinde 20'şer kişilik gruplarla silahlandılar. Gelin bunlara prim vermeyin. Peki onlar silahlanırken, sizler ne yapıyordunuz? Patates tarlasında patates mi topluyordunuz? Sayın hükümet, sayın Başbakan, bırakaydınız biraz paralel avcılığını da, 'Onun, bunun inine gireceğiz' demeyi de, adam gibi terörle mücadele etmiş olsaydınız.” diye konuştu.

“KCK VE PKK'YA OPERASYON YAPAN POLİSLERİ TUTUKLAYIP CEZAEVİNE KOYDULAR”

Akil heyetlerle terörü bitirileceğinin sanıldığını dile getiren Kartal, şöyle devam etti: “Halbuki 'KCK ve PKK'ya operasyon yaptık' diyen polislerin tamamını tutuklayıp cezaevine koydular ya da ihraç ettiler. Aslında yargılanması gerekenlerin o akil adamlar olması gerekir. Nerede o akil adamlar? Hergün toprağa canlar düşüyor, bir tanesinden açıklama yok ne yazık ki? Ama 'KCK ve PKK'ya operasyon yaptık' diyen polisler, şu anda cezaevinde ve ihraç edildi. Hükümete soruyorum. Dönemin Adalet Bakanı'na da soruyorum. Sizin yaptığınız yargı paketlerinde kaç tane KCK'lı serbest kaldı? Bu rakamın 6 bin 300 olduğu söyleniyor. Bu çıkan KCK tutukları bizim askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı şehit ediyor. Çıksın bakalım bu yargı paketlerine bir cevap versin onu bunu suçlayacağına.”

“DAĞLICA'DA MOBESENİZ VARDI DA BİRİ Mİ KAPATTI?”

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın sözde paralel yapının MOBESE kameralarını kapattığı iddialarını da hatırlatan Kartal, şunları söyledi: “Kim bunu yapmışsa, Allah onun belasını versin. Haindir ve ihanet içerisindedir. O zaman Dağlıca'da sizin MOBESE'niz vardı da biri mi kapattı? Iğdır'da 400 kilo patlayıcı, yine Ağrı'da 2 bin ton patlayıcı götürdüğünüzde sizin MOBESE kameralarınızı kim kapattı? Sürekli, her olaydan sonra suçu birilerinin üzerine yıkıp kaçmak. Siz değil miydiniz 2012'de operasyon yetkilerini Genelkurmay'dan alıp valilere veren AK Parti? 'Aman çözüm sürecine zarar gelmesin' diye. Şimdi niye Genelkurmay'dan bir şey bekliyorsunuz? O zaman çıkın operasyonları yapın. Bunların hiçbirini de yapmıyorsunuz. Terörle böyle mi mücadele ediyorsunuz? Siz, Kandil'de yaşayan Celil Bayık eşkiyasını, Murat Karayılan eşkiyasını, gidip bir gazetecinin bulup röportaj yaptığı bu eşkıya başını siz bulamıyorsunuz. Koca devlet bulamıyor mu? Kimi kandırıyorsunuz?”