Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “7 Haziran’da Büyük Birlik Partisi (BBP) iktidar olup yetkiyi alırsa memura yüzde 40 olarak vereceğiz.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Koncuk, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Destici, “Sayın Başkan yüzde 34’lük hak talebi olduğunu söyledi. Bizim sözümüz 7 Haziran’da BBP iktidar olduğunda yetkiyi alırsa memura yüzde 40 olarak vereceğiz.” dedi.

Refah-Yol hükümeti zamanında bu zammı yaptıklarını hatırlatan Destici, “Belirli bir gruba TSK güçlerine yüzde 50 memur zammı vermişti. O zaman Muhsin Başkan ya bu zammı diğer memurlara verirsiniz ya da desteğimizi hükümetten çekeceğiz ve düşüreceğiz dedi. Bütün memurlarımız yüzde 50 zamdan faydalanmışladır. Bu sözü taahhüt ediyorum.” şeklinde konuştu.

Memurların toplu sözleşme hakkı olmadığı için masada hiçbir şey elde edemediklerini kaydeden Destici, “Yapılan toplu sözleşme görüşmeleri adeta bir mizansen iki taraf masanın etrafına oturuyor ama bir tarafın talebinin karşılanması noktasında elinde hiçbir argüman yok, hatta güçsüz argüman bile yok. Memurlarımız yüzde 10 artı yüzde 10 istiyor. Yüzde 3 artı yüzde 3’e anlaşıyorlar. Bir orta nokta bulunmuyor. Yetkili olanlarda başka şeyleri hedeflerse o zaman sanki memur hakkını savunma yerine görevini unutursa, başka şeylerde hedeflenirse ortaya böyle tablo ortaya çıkıyor. Biz memur kardeşlerimizin yanındayız.” diye vurguladı.

Merhum BBP lideri Muhin Yazıcıoğlu’na verilen tazminat değeri ile ilgili açıklama yapan Destici, “Tazminat konusu ailelerin kendi takip ettikleri konular. Ama bu rakamlarında ne kadar komik olduğunu artık milletimizin takdirine bırakıyorum.” diye konuştu.

"SEÇİMLER YAKLAŞIYOR, KAMU ÇALIŞANLARI TALEPLERİNİ KARŞILAMAYANLARI MUTLAKA HESABA KATACAKTIR"

Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu Genel başkanlını İsmail Koncuk, 2014 yılında kamu çalışanları ciddi bir darboğaza girdiğini ifade ederek, “Siyasi iktidar kamuoyunu aldatmak adına yüzde 17 zam yaptık dedi. Hatta Maliye Bakanı ile Başbakan’ın tezat açıklamaları var. Maliye Bakanı yüzde 8,5 zam yaptık. Başbakan yüzde 17 zam yaptık derken Maliye Bakanı, Başbakan’ın yanlışı düzeltmek ister gibi yüzde 8,5 zam yaptığını açıkladı. Ama yüzde 8,5 ifadesi de doğru bir ifade değildir. Ortalama devlet maaşına yapılan zam yüzde 7 civarındadır. Yani bizim 2014 yılı itibariyle enflasyonu 8,17 olarak düşündüğümüzde dahi çalışanları 2,97 oranında alacağı ortaya çıkıyor.” açıklamasında bulundu.

Türkiye ekonomisinin geliştiğinin açıklanmasına dikkat çeken Koncuk, “Bu büyüme oranları bizim hesaplarımıza göre kamu çalışanları son 12 yılda yüzde 34 alacağı. Kamu çalışanlarını düşünmeyen bir anlayışla yaklaşılıyor. Tabi seçimlerde yaklaşıyor. Kamu çalışanları 2014 yılında taleplerini karşılamayanları mutlaka hesaba katacaktır, katmalıdır.” diye konuştu.