BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 6. yılında İzmir İl Başkanlığı tarafından çeşitli etkinliklerle anıldı. 25 Mart 2009'daki şaibeli helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcıoğlu adına Hisar Camisi’nde Mevlid okutuldu ve lokma dağıtıldı. Yağmur yağmasına rağmen vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi.

BBP İl Başkanı İsmail Gider ve yönetim kurulu üyeleri, lokma ikramı sırasında vatandaşlarla sohbet etti. Mevlid'in ardından, daha önce okunan yüzlerce hatim, başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere şehitlere ve hayatını kaybeden diğer müminlerin ruhlarına bağışlandı. İl Başkanı Gider, yağmura rağmen vatandaşların Muhsin Yazıcıoğlu hayrına büyük teveccüh gösterdiğini gördüklerini söyledi. Gider, “Bir kere daha gördük ki vatandaşlarımız, Muhsin Başkanımız'ı çok seviyor. ‘Şimdi Muhsin Başkan olsaydı, bugün yaşan bu kötü olaylar yaşanmazdı.’ diyorlar. Vatandaşımız çok doğru söylüyor. Herkes bu konuda aynı şeyleri düşünüyor. Eğer o bugün sağ olsaydı, bu vatan toprakları üzerinde bugün oynanan bölücülük çalışmaları, fikriyattan uygulamaya geçemezdi ama şunu da söyleyelim ki rahmetli şehit genel başkanımızın şehadeti de bu amaca hizmet için yapılmış bir operasyonun sonucudur. Bugün kaza süreciyle ilgili dava, Kahramanmaraş Adliyesi’nde sürmektedir. Davanın seyrinden görüyoruz ki bu davanın altında çok büyük oyunlar var.” dedi.

'AKP HÜKÜMETİ DAVANIN KAPANMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR'

Hükümetin, Yazıcıoğlu davasının kapanması için elinden geleni yaptığını ileri süren İsmail Gider, “Tıpkı rahmetli genel başkanımız ve yol arkadaşlarının, kazadan sonra aramama ve kurtarmama rezaleti ve planlarıyla şehadetlerine sebebiyet verdikleri gibi ancak şunu unutmasınlar ki bir alperen ölür ama binleri dirilir. Biz diyoruz ki ey hükümet, hepimiz Muhsin Yazıcıoğlu’yuz. Hepimizi öldürmeleri gerekiyor ki bu dava kapatılsın. Bu davanın hukuk içinde sonuna kadar takipçisiyiz. Sorumlulara hesabını er ya da geç soracağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sorumluları er ya da geç, kim olursa olsun şu anda ortada bırakmadıkları yargının önüne çıkaracağız. Ey aziz ve milli şuuru gelişmiş milletim, ne olur gözünüzü açın artık. Önümüzde seçim süreci var. Bu seçimler son seçimler. Allah rızası için, birbirlerini hırsızlıkla itham edecek kadar gözleri dönmüş şu hükümet ve uzantılarından artık kurtulun. Bunlardan kurtulduğumuz ilk gün, Muhsin Başkanımız'ın hesabını soracağız.” diye konuştu.