Büyük Birlik Partisi (BBP) Batman Sason İlçe Başkanı Ecevit Bayralı, AK Parti’nin seçim sürecindeki takındığı tavrı eleştirdi.

Bayralı, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 'provokasyonel' bir üslup ve tavır sergilediğini savundu. Ak Parti’nin izlediği politikanın yanlış olduğunu iddia eden Bayralı, şu ifadeleri kullandı: “Bin bir türlü sözler, vaatler, ve umutlar vererek herkese her kesime mendiller sallayarak iktidara gelen Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP sultasının, aradan geçen 14 yıllık tek başlarına iktidarlıklarına rağmen, verdikleri sözleri göz boyamalık yatırımlar dışında kalıcı bir şey yapılmadığını ve asıl önemli olan hususlar hakkındaki sözlerinin vaatlerinin hepsini, milletimizin verdiği güçle, yerine getirme gücü, iradesi, yaptırımı varken, maalesef hep oyalama, kandırma politikalarıyla bugüne kadar gelebilmişler. Bu geçen süreç içerisinde iktidarda kalabilmek için her türlü kirli politikalarla ülkemiz insanlarının, toplumsal inanç değerleri üzerinden yalan yanlış düşünce tavır ve tutumlarla bir takım oyunlar oynamış oynamaya devam ediyor.”

Seçim barajı konusunda değinen Bayralı, şunları söyledi: “AKP'nin yöneticilerinden Yalçın Akdoğan katıldığı bir toplantıda HDP baraj açarsa barış sureci bitecek diye bir beyanatta bulundu. Peki sormazlar mı 14 yıldır barış barış söylemlerini kullanarak Kürt asıllı vatandaşlarımızın oylarını kapmak için verdiğiniz sözlere, vaatlere ve umutlara ne oldu? Bu çelişkili ve tezat söylemlerinizle kimi ve kimleri kandırabileceklerinizi sanıyorsunuz? AKP iktidarı yönetimlerinin HDP’yi hedef alarak, HDP-PKK terör örgütü uzantısıdır söylemleri perde arkasında sık sık, gerek İmralı, gerek Kandil ve gerekse Parlamento'da görüşmeler ve müzakereler bulunurken aklınız neredeydi? AKP iktidarının inandırıcılığına iknası nasıl mümkün olabilir? HDP'nin siyasi çizgi ve görüşünün ne olduğunun yeni mi uyanıp farkına vardınız? Eski dostluğunuz bitti de şimdi düşman mı oldunuz? Yoksa HDP’ye de, bunlar da cemaat misali, nankörlük yapmışlar diyerek kendinizi içinden çıkararak aklayacağınızı mı sanıyorsunuz?”