Büyük Birlik Partisi (BBP) Batman’ın Sason İlçe Başkanı Ecevit Bayralı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur’an-ı Kerimle miting yapmasının doğru olmadığını söyledi.
Bayralı, siyaset tarihinde böyle bir durumla karşılaşılmadığını belirterek, bu davranışın bir cumhurbaşkanına yakışmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir siyasi parti lideri gibi çıkıp meydanlarda siyaset yapmasının doğru olmadığını ifade eden Bayralı, şunları kaydetti: “Kur’an-ı Kerim'le siyaset yapılamaz. Bu kesinlikle yanlış bir davranıştır. Bunu yapan bir ülkenin cumhurbaşkanı. Buna akıl erdirmek zor geliyor. Din işleri siyasete alet edilmemelidir. Din adamlarının bu davranış karşısında sessiz kalmalarına sadece şaşıp kalıyoruz. Bir tane din adamı çıkıp da bunun yanlış olduğunu söylemiyor. 7 Haziran seçimleri yaklaştıkça Cumhurbaşkanının mitingleri de yoğunluk kazandı. Bunu kesinlikle doğru bulmuyoruz. Siyasi parti lideri gibi konuşması, muhalefet partilerini eleştirmesi yanlış bir davranıştır. Bunu herkes görüyor ve yanlış olduğunu biliyor ama kimse çıkıp da konuşmuyor. Buna karşı sessiz kalmamız vicdanımızı rahatsız ediyor. Bütün duyarlı herkesi bu konu hakkında konuşmaya davet ediyorum.”