Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hak İş Genel Kurulu’ndaki gafının hatırlatılması üzerine, “Biz mazlumların yanında zalimlerin karşısında olacağız.” ifadesini kullandı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve BBP Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Remzi Çayır’ın katılımıyla İçkale Otel’de farklı partilerden BBP’ye toplu katılım töreni düzenlendi. ‘İnsanlar fanidir, peygamber peygamberken ölmüş, Muhsin Yazıcıoğlu ölür, Remzi Çayır ölür ama dava haksa davalar devam eder’ diyen Çayır, "Kişilerle var olup yok olan davalar menfaat davalarıdır. Bugün Tayyip Erdoğan’ı AKP’nin içinden aldığınızda geriye ne kalır? Bir şey kalmaz. Ben Muhsin Yazıcıoğlu’nun başlattığı bu davanın istiklal mücadelesi olduğuna inananlardanım.” diye konuştu.

Çözüm süreci hakkında da konuşan Çayır, şöyle devam etti: "Türkeş, ‘terörü sadece silahla çözemezsiniz, doğuya gönderdiğiniz doktor, öğretmen, hemşire bunları özel eğitmedikten ve oradaki halkla bütünleştirmedikten sonra bütünüyle başarılı olma şansınız yok’ demişti. PKK’nın kucaklarına Kürtleri itmemek lazım. Kürtler ve Türkler Yemen’de Çanakkale’de beraberdirler. BBP iktidara geldiğinde kesinlikle bomba patladıktan sonra yakalama değil, bombayı patlatmadan önce yakalar. Bu şekilde kurgulanma ve istihbarat sahibi olması lazım.”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Çayır, "Başbakan Davutoğlu ‘nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız’ dedi, siz kimin yanında olacaksınız" sorusu üzerine, "Biz mazlumların yanında zalimlerin karşısında olacağız.” cevabını verdi.

Açıklamaların ardından farklı partilerden BBP’ye katılan kişilere rozet takıldı.