Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Çanakkale ruhundan ‘çalıyorlar ama çalışıyorlar’ durumuna geldiklerini söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, partisinin Gaziantep’te düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen Kaptan Kartal, Çanakkale ruhunun kaybolduğunu belirterek, bunun çalıyorlar ama çalışıyorlar ruhuna büründüğünü açıkladı. 300 kiloluk mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı’nın kendisine maaş bağlanmak istenmesini reddettiğini dile getiren Kartal, “Çanakkale Savaşı’nda Seyit Onbaşı, gülleyi kaldırdığında yanındaki arkadaşları kaburga kemiklerinin çatırtı seslerini duymuş. 1935 yılında dönemin valisi, Seyit Onbaşı'ya maaş bağlamak istemiş. Seyit Onbaşı ise ‘Allah’ın bana verdiği lütuf için bu devlet için yaptığım karşısında para talep etmiyorum’ demiş. Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale şiirini Berlin’de yazmış. İstiklal Marşı’nı yazmış fakat para almamış. Şimdi ise çalıyorlar ama çalışıyorlar diyorlar. Adam cephede 300 kilo mermiyi kaldırıp topa koymuş, gemiyi batırmış ve Çanakkale geçilmemiş, bir kuruş para talep etmemiş. Şimdi ise çalıyorlar ama çalışıyorlar denilir hale geldik, nereden nereye geldik.” dedi.

"TÜRKİYE’NİN AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE BORCU 3 KAT ARTTI"

Türkiye’nin, AK Parti iktidarı döneminde borcunun 3 kat arttığının bilgisini veren BBP’li Kartal, “Başbakan, 25 milyar dolar IMF’ye borç ödedik diyor. AKP’nin yaptığı özelleştirme 55 milyar dolar. Barajlar, limanlar ve fabrikalardan elde ettikleri özelleştirme gelirleri 55 milyar dolar. AKP iktidar olduğunda 220 milyar dolar borcu vardı. Şimdi ise 620 milyar dolar borç var. O kadar özelleştirmeye rağmen borcumuz 3 kat artmış.” diye konuştu.

"HÜKÜMET AKORDU BOZUK SAZ GİBİ"

Kartal, "Hükümet akordu bozuk saz gibi. Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyledikleri yanlış diyor. Sayın Cumhurbaşkanı çıkıyor, ‘Kürt sorunu yok’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanı o zaman şunu da söyle; Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, PKK terör örgütüdür, Öcalan bu terör örgütünün başıdır, çözüm sürecini yırtıp çöpe atıyorum, İmralı ile olan bütün bağlantıları kesiyorum.” eleştirisini getirdi.

"ANADOLU EVLATLARINA DEĞİL, PKK’YA PARALEL DİYECEĞİZ"

PKK’ya paralel diyemeyen devlet yetkililerinin, Anadolu evlatlarına paralel demesine karşı olduklarını vurgulayan Kartal, şunları kaydetti: “Son zamanların moda lafı paralel oldu. İtiraz edip yanlış yapıyorsun dediğin anda hemen paralel yaftası yapıştırıyorlar. Ey hükümet edenler, ey Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetiyor gözükenler; siz sevinesiniz diye biz birilerine paralel demeyeceğiz. Onlar mutlu olsun diye Anadolu’nun masum çocuklarına paralel demeyeceğiz. Ama onlar üzülüyor diye PKK terör örgütü bir paralel yapı olduğunu her yerde haykıracağız.”

Açıklamalarının ardından, BBP'nin Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da milletvekili aday adaylarının tanıtımı yapıldı. Aday adaylarının arasında Mersin’den milletvekili aday adayı olan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ve Polis Başmüfettişi iken attığı twitler gerekçe gösterilerek görevinden ihraç edilen Anadolu Atayün de yer aldı.