Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun karşıt grup tarafından öldürülmesi olayının 12 Eylül döneminde de yaşandığını belirterek, "Bu olayların tekrar etmesi ülkemizi içinden çıkılmayacak bir kaos ortamına sürükleyebilir." dedi.

İzmir’de, Fırat Çakıroğlu’nun cenaze namazına katılarak ailenin acısını paylaştığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Hain bölücü PKK uzantılarının gerçekleştirmiş olduğu saldırıda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimize, öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Başta ailesi ve sevenler olmak üzere yüreğinde Allah, Resulullah (sas) ve Kur'an, vatan, millet ve bayrak sevgisi hiç eksilmeyen tüm gönüldaşlarımızın başı sağ olsun. Ailesine, sevenlerine ve camiamıza sabrı cemil niyaz ediyoruz." diye konuştu.

12 Eylül öncesi ülkücü hareketin sanığı olmaktan Taşmedrese'de 4,5 yıl tutuklu olarak kaldığını hatırlatan Şenliler, “İman sahibi, vatan, millet ve bayrak söz konusu olduğunda canını vermekten çekinmeyecek yiğitlerimizin, bütün bu olanlara karşı 'onurlu bir duruş sergilemeleri hepimizi gururlandırmıştır. 12 Eylül öncesinin o meşum ve kaotik günlerini görüp-yaşayan bir Alperen olarak; Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı olarak, Türkiye’yi yönetenlere çağrı yapıyorum, üniversitelerimiz başta olmak üzere, ülkemizin her yerinde güvenliği tesis ederek bu tür hain saldırıların bir daha yaşanmasına asla müsaade edilmemelidir. Bu olayların tekrar etmesi ülkemizi içinden çıkılmayacak bir kaos ortamına sürükleyebilir. Onun için herkes üzerine düşeni yapmalı, gerekli tedbirleri almalı. Provokasyonlara asla gelmemeli ve sağduyuyu elden bırakmamalıdır." uyarısında bulundu.