BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarını ve politikalarını eleştirdi. Şenliler, "Demokrasi ve insan hakları konusunda ülkemizde son yıllarda yaşanan olumsuzluklar ne yazık ki Türkiye'nin geleceği hakkında gerek Türk toplumunda ve gerekse uluslararası toplumda derin endişeler meydana getirmektedir. Demokrasinin temeli kuvvetler ayrılığı prensibine dayanmaktadır. Bireysel özgürlükler ve temelde insan hakları, ancak hukukun üstünlüğüne dayalı, demokrasinin bütün kurum ve kurumlarıyla yürürlükte olduğu rejimlerde söz konusu olur." diye belirtti.

"YASAMA, YÜRÜTME, YARGI VE DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNİN TEMEL TAŞIDIR"

Yasama, yürütme, yargı ve dördüncü güç olarak basının demokratik hukuk devletinin temel taşı olduğunu vurgulayan Şenliler, sözlerine şöyle devam etti: "Bir idare, demokratik olduğunu, demokrasiye inandığını iddia ediyorsa devlet gücünü kullanarak hukuk sisteminde yargıya, temel hak ve özgürlüklere müdahale etmemelidir. Ne yazık ki ülkemizde son bir yıldır yaşananlar göstermektedir ki eleştiriye tahammül edemeyen siyasi irade kendisine yapılan bütün eleştirileri darbe, cunta, veraset dayatması olarak takdim ederek perdelemeye çalışmaktadır. Hukuk evrenseldir. Bütün vatandaşlarımızın, hangi siyasi, felsefi ve ideolojik mülahazaya sahip olursa olsun hukuk önünde eşit olduğu unutulmamaktadır."

Benden olan ve olmayan diye toplumun ayrıştırılması, kamplaştırılmasının geçici bir süre daha bunu yapanları belki iktidarda tutabileceğini ama bu ayrışmanın sancıları, fitne tohumu olarak ekilen bu anlayışının bedelinin millet hayatında çok ağır olarak ödendiğini kaydeden Şenliler, "İnsanları kendilerine itaat etmeleri için küçülten, onları günlük düşünen ve günlük yaşayan kitleler haline getiren iktidarlar, bir gün büyük işler yapmaya kalktıkları zaman göreceklerdir ki küçük insanlarla büyük işler yapılamaz." ifadelerini kullandı.