Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Kimse Yok mu Derneği’ne yönelik başlatılan ‘Silahlı Terör Örgütü’ soruşturmasına tepki gösterdi. Soruşturmanın sırf siyasi sebeplerle yapıldığını belirten Yanar, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu öncesi hükumet mensuplarının hizmet hareketinden övgüyle bahsettiğini, dünyanın bir çok ülkesinde açılan kurumlara referans olduğunu belirterek oluşturulan terör örgütü algısının vebali olduğunu bunun hesabının ahirette sorulacağını ifade etti.

Yanar, "Bu kurumların terör örgütü kapsamında değerlendirileceğine dair vaktiyle bir ip ucu bulup da gereğini yapmadıysanız sizde bu suça ortaksınız. Ama bu arkadaşlar da hiçbir sıkıntı olmadığı halde sırf siyasi saiklerle, konjonktür gelişmelerle hareket edipte bir anda bunları terör örgütü algısına bırakıyorsanız bununda ağrı bir vebali vardır. Bunda hesabını hem bu dünyada hem ahirette mutlaka sorarlar." dedi.

Derneğin dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu dile getiren Yanar şöyle konuştu: "Kimse Yok mu Derneğiyle ilgili tüm gelişmelerin siyasi saiklerle yapıldığını görüyoruz. Oysa ki Kimse Yok mu Derneği kurulduğu günden beri yıllarca dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım elini ulaştıran bir kuruluş. Hükumet-hizmet gerilimi yaşanana kadarki süreçte hükumet mensupları tarafından da övgüyle bahsedilen çalışmalardı. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonuyla birlikte bir anda Kimse Yok mu Derneğine bakışı değişti. Dünyanın bir çok yerinde kendilerinin referans oldukları kurumları bir anda taka tukaya çevirmeye başladılar. Hepsi illegal, yasa dışı işlermiş gibi takdir edilmeye başladı. Tabi sadece Kimse Yok mu Derneğiyle ilgili değil Bank Asya ve dershanelerle ilgili tutumları tamamen siyasi saiklerle değerlendirmeye alınmış yaklaşımlardı. Dernekle ilgili ciddi incelemeler başlatılsa da yasaya aykırı davranış tespit edilememiştir. Siyasi saiklerle başlatılan bu operasyonlar durdurulsun."

Yapılan tüm tahrik ve baskılara rağmen hizmet hareketi mensuplarının sükunetli duruşunu takdirle karşıladıklarını da dile getiren Yanar, "Tüm bu korkunç baskılara rağmen Kimse Yok um Derneği ve diğer kurum ve kuruluşların sükunetini takdirle karşılıyorum. Tahrik edilmeye, sokağa dökülmeye çalışılsa da onlar çok sağduyulu davranıyorlar." diye konuştu.