Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) aradığını belirterek vatandaşı arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, 500 liralık dolandırıcılık olayına karıştı.

Ataevler Mahallesi'nde ikamet eden K.Ş., Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat ederek dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren K.Ş., "Telefonla isminin D.Ö. olduğunu söyleyen kadın, BDDK'dan aradığını, benim geçmiş yıllarda yaptırdığım sigortalara itirazım olduğunu dile getirdi. Şüpheli kadın, bu itirazımla ilgili tarafıma bin 170 lira iade olacağını kaydetti. Benden iade parasını yatırmak için hesap kartı numaramı istedi. Ancak daha sonra yaptığım kontrollerde hesabımdan 500 lira çekildiğini gördüm. Dolandırıldığımı anlayınca polis merkezine geldim." dedi.

Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İNTERNETTEN TV SİPARİŞİ VERDİ, ÖDEME YAPMAK İSTERKEN DOLANDIRILDI

Emek Polis Merkezi Amirliği'ne gelen 29 yaşındaki G.P. ise bir internet sitesinden televizyon siparişi verdiğini, parasını ödemek isterken dolandırıldığını belirtti. Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirten G.P., şunları kaydetti: "İnternetten televizyon şiparişi verdim. İnternetten ödeme yapamayınca sabit bir numaradan arayan kişi beni ATM'ye yönlendirdi. Verilen hesap numarasına üç ayrı işlemde 2 bin 700 lira yatırdım. Telefondaki şahıs, bu parayı geri alabilmem için aynı hesaba 2 bin 580 lira daha göndermem gerektiğini söyledi. Aynı hesap numarasına parayı yatırdım. Hesaba, toplamda 4 bin 505 lira yatırdıktan sonra dolandırılıdğımı anlayınca polis merkezine geldim."