Grubun dağıldığı sırada Bağlar Koşuyolu Caddesi'ni bariyerlerle trafiğe kapatan göstericilere polis müdahale etti.

Konukevi tarafına kaçan göstericileri polis gözaltına almak isterken aralarında milletvekilleri Aysel Tuğluk, Özdal Üçer ve Osman Baydemir polise engel olmak istedi.

BDP'Lİ VEKİL POLİSE YUMRUK ATTI

Bu sırada gözaltılara engel olmak isteyen BDP li milletvekilleriyle polis arasında arbede yaşandı. Daha önce Van'da doktor döven BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polisin üzerine yürüdü, polisle itişen Üçer polise yumruk attı. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir araya girerek gerginliği önlemeye çalıştı.

POLİSTEN TEPKİ: HANGİ MİLLETİN VEKİLİSİNİZ SİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in bu sırada polislerin önüne geçerek sakinleştirmeye çalıştığı görüldü. Bu sırada sivil bir polis memurunun BDP Milletvekili Özdal Uçer'e yönelik, "Memura yumruk atan milletvekili, milletvekilinin buna hakkı yok. Hangi milletin vekilisiniz siz" diyerek tepki gösterdi.

POLİS MÜDÜRÜ: ARTIK ESNAF KAN AĞLIYOR

DTK binası önünde yaşanan gerginliğin ardından BDP'liler polis müdürüyle görüştü. Görüşme sırasında polis müdürü, "Şu karşıdaki esnaf kan ağlıyor artık. Yeter artık diyor. BİM'in orada yağmaladılar. Burada ne zaman bir olay olsa sizin koruduğunuz eşkiyalar, anasının babasının sahip çıkmadığı çocuklar maalesef bir ekip heralde bu yolları kapatıyor. Burada esnaf yeter artık diyor. Ben bıktım bu çocuklardan diyor. Bu çocukları kim himaye ediyorsa rica edriyorum bu çocukları gönderin. Burada 3 -5 tane çapulcu yolu kapatıyor, yağmalıyor. Ben artık bunu istemiyorum" diye tepki gösterdi.