İzmir'in Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, eşiyle ayrı yaşayan 20 yaşındaki Dilşah Sevindik ile 1.5 yaşında ve 3 aylık iki çocuğunu, evlerinde yarı aç bir halde buldu. 20 metrekarelik evde hayat mücadelesi veren Sevindik ailesi üyeleri, belediye ekipleri tarafından önce hastaneye götürülerek kontrolden geçirtildi.

2002 yılında babasını kaybeden Sevindik’in hayatı, o tarihten itibaren değişti. Öz annesi tarafından, “Sana bakamam.” denerek 7 yaşında Seferihisar ilçesinde bir yetiştirme yurduna verilen küçük kız, 13 yaşından itibaren ablasıyla yaşamaya başladı. 16 yaşında görücü usulüyle 30 yaşındaki Ali Sevindik ile nişanlandı, reşit olmadığı için 18 yaşında nikahlandı. Bu arada Hüseyin ve üç ay önce de Baran dünyaya geldi. Çiftin arası geçim sıkıntısı sebebiyle bozulunca eşi evi terk etti.

Fuat Edip Baksı Mahallesi, 1619 Sokak'taki tek göz odalı evde iki çocuğuna bakmaya çalışan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan Dilşah Sevindik, hayatını komşularının yardımıyla sürdürüyor. Genç anne, evine ekmek alacak para bulamadığı için ailenin yeni üyesi Baran’a mama bile alamadı. Kısa bir süre önce Baran’ın bütün vücudu kabardı. Genç anne, çocuğunu hastaneye götürecek parayı bulamadığı için hiçbir şey yapamadı.

BAYRAKLI BELEDİYESİ YARDIMLARINA KOŞTU

Belediye Sosyal Yardım İşleri ekipleri, geçen günlerde rutin kontrol sırasında Sevindik ailesinin kapısını çaldı. Açlıktan zor günler geçiren aileyi, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın talimatıyla hemen özel bir hastanenin acil servisine götürdüler. Minik Baran’ın vücudunun, inek sütü alerjisi olduğu için kabardığı belirlendi. Belediye ekipleri, genç anneye ve çocuklarına gıda ve eşya yardımında bulundu.

HAYIRSEVER VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

Tek odalı, mutfağı ve tuvaleti bir olan, 20 metrekarelik evde hayat mücadelesi veren Dilşah Sevindik, hayırsever vatandaşlardan destek istedi: “Kaderim böyleymiş, bunları yaşamak ben de istemezdim, Babam öldükten sonra hayatım değişti. Annem beni yurda verdi. Bakmadı. Başkasıyla evlendi. 13 yaşında ablamın yanına geldim, 16 yaşında görücü usulü nişanlandım. Her şeyin düzeleceğini sandım ama olmadı. Eşim evi terk etti. İki çocuğum var. Hiçbir sosyal güvencem yok. İşim yok. Bu çocukları nereye bırakayım da bir iş bulayım? Nereye gittiysem yardım alamadım. ‘Neden çalışmıyorsun?’ diyorlar. Bu çocuklar ne olacak? Ben istemez miyim çalışmayı? Yarı tok yarı aç yaşıyoruz. Yeni doğan çocuğuma mama alacak para bulamıyorum. Şu anda 1.5 gündür bir şey yemiyor, yok. Evde bir şey olsa bu sefer tüp yok. Kaderimiz böyleymiş. Ben aç yaşarım ama çocuklarımın bir günahı yok. Komşuların yardımıyla ayaktayız. Onlar da ne yapsın, her zaman destek olamıyor. Evin kirası 150 lira, onu da veremiyorum. Yakında evden beni atarlar. Allah kimseye bunu yaşatmasın. Bayraklı Belediyesi bize sahip çıktı. Bizi hastaneye götürdüler, çocuğuma mama aldılar, eşya getirdiler.” dedi.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK'

Başkan Karabağ da yardımsever vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Biz belediye olarak, aileye elimizden gelen desteği sağladık. Gıda, eşya ve kıyafet yardımı yapıldı. Çocuklar hastanede kontrolden geçirildi. Gerçekten zor durumda bir aile. Hayırsever vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. Bu ailemize destek vereceklerine inanıyorum.” diye konuştu.