Isparta'da polislere yönelik düzenlenen operasyonda önce açığa ardından da gözaltına alınan komiser Mehmet Şanverdi'nin çocuğunu kaybettiği, eşinin de kanser olduğu ortaya çıktı. Mehmet Şanverdi'nin eşi Mukaddes Şanverdi'nin kanser ameliyatına girecek olmasına rağmen eşinin kocasının çağrılması üzerine, "Hakkımı helal etmem. Bırak ameliyat olmayı, ben ölsem bile gidip kendini aklayacaksın." diyerek eşini daha önce ifadeye gönderdiğini söyledi.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından Türkiye genelinde polislere yönelik operasyonlar devam ediyor. Son olarak Isparta'da düzenlenen operasyonda aralarında rütbelilerin de bulunduğu 10 polis gözaltına alınmış, polisler bugün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Eşlerine destek için Isparta Adliyesi önünde toplanan ailelerin bekleyişi de devam ediyor. Gözaltına alınan komiser Mehmet Şanverdi'nin eşi Mukaddes Şanverdi, yaşadıklarını anlattı. Eşinin haksız yere suçlandığını belirten Şanverdi, son bir yıldır çok sıkıntılar yaşadıklarını aktardı. Eşinin bir yıl önce istihbarattan alındığını söyleyen Şanverdi, "Zarar yok, devletin takdiri dedik. Yine görevimizi yaptık. 8-9 yere sürüldü. Oradan alınıp oraya verildi. 3 çocuğumla bütün yazı ben yalnız başıma geçirdim, sıkıntılarla. Onu da atlattık, ona da eyvallah dedik. Bundan 15-20 gün önce ihraç edildi. Bu da geçer dedik. Ama dün sabah ki evden gelinip alınmasını beklemiyorduk. Daha önce sıkıntılar yaşamıştık. Ama savcının verdiği talimatla rahatlamıştık. Eşimin yaptığı hiçbir şey yok. Ben canı gönülden inanıyorum." dedi.

"Daha ne istiyorsunuz? diye soran Şanverdi, "Ne zaman kadar bu zulüm devam eder? Daha ne alacaksınız? Bu kadar insanların üstüne gitmenin manası ne?" diyerek yapılanlara tepki gösterdi. Eşinin İstanbul, Diyarbakır ve Mersin'de çalıştığını ifade eden Şanverdi, "Eşimin helalleşip çıkıp gittiği günler oldu. Her zaman destek verdim. Bazen zil çalardı ve ben "Eşiniz şehit oldu' diyecekler diye beklerdim. Canını feda ederek çalıştı. Onurlu ve gururlu bir meslek hayatı vardı. Bundan sonra da böyle gidecek. Allah'ın dediği olur. Allah var gam yok. Zalim zulmünü gerçekleştirmez eğer Rabbim izin vermezse." ifadelerini kullandı.

"EŞİMLE AYNI SAATTE O MÜFETTİŞLERE İFADE VERİRKEN BEN DE AMELİYAT MASASINDAYDIM"

Eşinin 5 Kasım'da Ankara'ya çağrılarak ifadesinin alındığını söyleyen Şanverdi, o süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bana ondan bir gün önce kanser teşhisi kondu. Ben hamileydim. Bu arada bebeğimi de kaybettim. Bu sıkıntılardan dolayı. O gün eşim gitmek istemedi. Beni hemen ameliyata almaları gerekiyordu. Eşim 'ben gitmeyim avukatımız gitsin' diye düşünürken. 'Hayır' dedim. 'Hakkımı helal etmiyorum, bırak ameliyat olmayı ben ölsem bile gidip kendini aklayacaksın' dedim. Tevafuk budur ki eşimle aynı saat sınandık. O müfettişlere ifade verirken ben de ameliyat masasındaydım."

"EŞİMİN YÜZÜNE HASRET KALDIK"

Gözaltına alınan polis müdürü Peyami Baykara'nın eşi Meral Baykara da, eşinin sabahlara kadar gelmediği günler olduğunu söyledi. Eşinin yüzüne hasret kaldığı günler olduğunu ifade eden Baykara, "Çocuklarımız 'babalarımız ne zaman gelecek' diye saatlere bakıyordu. Çoğu zaman uyuduklarında geliyordu. En zor mesleklerden birini icra ediyorlardı. Bugünler geçecek inşallah. Bu güne kadar kula kul olmadık. Biz Allah'a kulluk yaptık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Çevremize baktığımız zaman ne kadar kula kulluk yapan var. Allah yerine kullardan korkanlar, insandan korkanlara bakıyoruz. İçlerinde Allah'tan korkanların olduğunu da biliyorum. Onu da bugün göreceğiz. Allah var gam yok. Biz dikiz, eşlerimizde aynı şekilde. Masum olduklarını biliyoruz." dedi.

Öte yandan, gözaltına alınan polislere destek için Isparta Adliyesi önüne çok sayıda vatandaş geldi. Vatandaşlar burada polis eşlerine destek mesajlarını iletti.