Tunceli’de iki gün önce doğurduğu bebeği öldürerek nehir kıyısına bırakan anne, jandarma tarafından yakalandı.

Tunceli merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunan Anafatma mevkiinde geçtiğimiz günlerde balık avlamaya giden vatandaşlar tarafından su kıyısında bir çantanın içinde kız bebek cesedi buldu. Jandarma ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelerek inceleme yapmasının ardından yeni doğmuş kız bebeği cesedinin boğulduktan sonra kefen gibi sarılarak çantaya konulup çaya atıldığı belirlendi. Yasak ilişki sonucu dünyaya geldiği düşünülen ve boğularak öldürülen bebeğin annesinin belirlenmesi için çalışma başlatan jandarma ekipleri bebeğin annesinin Tunceli Devlet Hastanesinde memur olarak çalışan 27 yaşındaki S.Y. olduğunu tespit etti.

Bugün çalıştığı Devlet Hastanesinden jandarma tarafından alınan S.Y., ifadesi alındıktan sonra Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. 9 ay boyunca hamileliğini gizleyen S.Y., Ovacık ilçesinde babasının mezarını yapacağını söyleyerek kurumdan izin aldı. Üç hafta boyunca köyde kalan S.Y., sancısı tutunca doğum yaptı. Doğumu yakınlarından gizlemek için bebeği boğan S.Y., bezlere sardıktan sonra çantaya koyarak köyden ayrıldı. Ovacık ilçesinden Tunceli’ye gelen S.Y, şehir merkezine yakın mesafede bulunan Anafatma mevkiinde durarak bebeği su kıyısına bıraktı.

Munzur kıyısında balıkçılar tarafından bulunan ve jandarma ekiplerine haber verilmesi ile başlatılan incelemeler sonunda jandarma ekipleri olaydan iki gün sonra bebeğin, S.Y., tarafından boğularak öldürüldüğünü ve nehir kıyısına bırakıldığını tespit etti. Jandarmadaki ifadesinde ilişki yaşadığı insanın ismini vermeyen ve şikayetçi olmadığını belirten S.Y.'nin ifadesinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmesi bekleniliyor.