Bebeklerin göz yapılarının yetişkinlere göre daha hassas olduğu ve bilinçsizce yapılacak birçok hareketin gözlerine zarar verebileceği belirtildi. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Karaarslan, bu davranışlardan birisinin de flaşlı fotoğraf çekmek olduğunu söyledi. Özellikle bebeklerde doğumdan hemen sonra veya çeşitli temaslar sonucunda konjonktivit oluşabileceğini söyleyen Op. Dr. Cüneyt Karaarslan, "Bu tehlike doğum sonrasında bebeklerin gözlerine damlatılan özel damlalarla engellenmektedir. Fakat konjonktivit dışında da bebeklerin göz sağlığını bozan birçok durum oluşabilmektedir." dedi.

Bebeklerin doğduktan sonra ilk 3 ay boyunca göz retinaları tam olarak olgunlaşmadığı için yüksek flaş ışıklarının gözlerine ciddi zararlar verdiğini aktaran Karaaslan, bu nedenle bebeklerin fotoğrafını çekerken flaş kullanmamak gerektiğini aktardı. Karaarslan, göze limon damlatmanın da yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, limonda bulunan asitlerin bebek gözlerine zarar verdiğini kaydetti.

Bebeklerin gözündeki çapaklanmanın ilk günler için normal sayılabileceğini ancak sonraki çapaklanmalara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Karaarslan şunları söyledi: "Bebeklerde çapaklanma her annenin karşılaştığı sıradan bir durumdur. Doğum sonrası koruyucu göz damlası kullanıldığı için ilk çapaklanma doğumdan bir gün sonra görülebilmektedir. Fakat doğumdan 3-4 gün sonra görülen çapaklanma genellikle bir bakteriyel enfeksiyon neticesinde oluşabildiği için bir doktora görünerek tedaviye başlanması gerekmektedir. Bebeklerin gözlerinde 1 yaşına kadar çeşitli aralıklarla çapaklanmalar görülebilir bu durumda bebeğin gözünü kaşıyarak zarar vermemesi için bebek eldiveni kullanılmalı ve tırnakları kısa tutulmalıdır. Ayrıca çapaklanmayı temizlemek için ılık suyla göz kapaklarını silmeli ve bebek gözlerinde enfeksiyon olan kişilerden uzak tutulmalıdır."