İmralı'da Mehmet Öcalan'la görüşen Abdullah Öcalan, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da seçime özel önem verilmesini istedi.
 
Öcalan, seçimler için kalan 25 günlük sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Herkes seferberlik ruhuyla bu seçimleri değerlendirmelidir. Gelecek için tüm Kürtler, Türkler, Araplar, Ermeniler için çok büyük değeri vardır. Bu değeri herkes iyi kullanmalıdır" dedi.
 
Abdullah Öcalan ile dün İmralı Adası'na giderek görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, görüşmenin ayrıntılarını anlattı. ANF'ye göre Öcalan, süreç, yerel seçimler ve Rojava'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
"20 GÜNDÜR DEVLET YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞME OLMADI"
 
Öcalan görüşmede, sürecin ilerleyebilmesi için yasal çerçeveye işaret ederek, "Bir yıldan bu yana insanların ölmemesi en büyük kazançtır. Sürecin birinci aşaması bitmiştir. Ama ikinci aşamaya geçilememiştir. İkinci aşamaya başlanılabilmesi için sürecin altyapısı hazırlanmalıdır. Şimdi süreç hakkında görüşüyoruz, değerlendirmeler yapıyoruz ama bu aslında yasa dışıdır. Yasal çerçeve içerisinde gerçekleşmiyor. Eğer alt yapısı hazırlanırsa ikinci aşama yasal çerçevede başlayabilir. Ama 20 günlük süreç içerisinde devlet ve hükümet yetkilisi kimse ile herhangi bir temasımız olmamıştır" dedi.
 
YEREL SEÇİMLER İÇİN 5 İLE ÖZEL İLGİ
 
Öcalan, 30 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili de konuştu. Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş'ta seçime özel önem verilmesini isteyen Öcalan, BDP çalışanlarının da özellikle Şanlıurfa'ya aktarılarak seçim çalışmalarının güçlendirilmesi önerisinde bulundu.
 
"SEÇİMLER SEFERBERLİK RUHUYLA DEĞERLENDİRİLMELİ"
 
Mehmet Öcalan'ın anlattıklarına göre, Abdullah Öcalan, yerel seçimlerle ilgili şunları söyledi: "Herkes seferberlik ruhuyla bu seçimleri değerlendirmelidir. Gelecek için tüm Kürtler, Türkler, Araplar, Ermeniler için çok büyük değeri vardır. Bu değeri herkes iyi kullanmalıdır. 25 gün kalmıştır. Aday adayları noktasında belki sorunlar olmuş olabilir. Ama bu tartışmaları artık herkes bertaraf etmelidir. 25 günlük süreci en iyi şekilde değerlendirmek zorundadır. Örneğin Urfa'da Arap nüfusu yaşıyor. En azından orada belli Arap şahsiyetler eş başkanlık için düşünülebilirdi. Ama hala vakit geçmemiştir. Fiilen belli şahsiyetler belediye eş başkan yardımcılıkları noktasında BDP içerisine alabilir. Eğer bunu yaparlarsa herkes için faydalı olur."
 
HDP'YE SALDIRILAR
 
Mehmet Öcalan'ın verdiği bilgiye göre Öcalan, HDP'ye dönük saldırılara da değindi. Saldırılarla ilgili Öcalan, "Belki Türkiye'deki metropollerde HDP için sorunlar çıkartıyorlar. Bu ittifak, bundan on sene önce kurulsaydı bu saldırılar olmazdı, büyük kazanımlar olabilirdi. Geç kalındı. Eskiden varsa bile cılız bir ittifak vardı. Bu ittifak olsaydı seçim barajı da ortadan kalkmış olurdu, şimdiye kadar. Onun için ilerde daha geniş çerçevede bu ittifakın ilerletmesi ve herkesin de buna katkı sunması gerekmektedir. Eğer bu olsaydı, Kürt sorunu demokratik zeminde bir an önce çözülürdü. Türkiye de özgürleşirdi. Kürt sorunu çözülmeyene kadar Türkiye'nin sorunları çözülmez. Bunun için herkes hassas seçim döneminde buna katkı sağlamalı. Eğer katkı yapılırsa demokrasi adına büyük kazanımlar sağlanabilir" diye konuştu.