Gazeteci Faruk Mangırcı, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a teşekkür eden Şırnak Valisi Hasan İpek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Yahya Faruk Mangırcı, sözde çözüm sürecinde katkılarından dolayı ”˜Öcalan'a teşekkür eden Şırnak Valisi Hasan İpek hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Vali İpek 30 Mayıs'ta basına verdiği ”˜çözüm' süreciyle ilgili demeçte ”Bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum” demişti.

Onuncusu düzenlenen Uluslararası Tasarım Olimpiyatları proje yarışmasında ödül alan öğrencilerin kendisini ziyaret ettiği sırada gazetecilere açıklamalarda bulunan Şırnak Valisi Hasan İpek, “Çözüm sürecinin bu aşamaya getiren Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Biz çözüm sürecinin nimetlerinden yavaş yavaş faydalanmaya başladık, Allah'a şükür. Gerçekten de hem eğitimde hem sporda hem de kültürde çok güzel gelişmeler oluyor” demişti.

Öcalan'ı takdir eden Vali!

Bu açıklamaların ardından gazeteci Yahya Faruk Mangırcı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mangırcı'nın Vali Hasan İpek hakkındaki suç duyurusu işleme konulmak üzere Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Suç duyurusunda Vali İpek'e isnad edilen suçlamalar ise; “Anayasa'yı ihlal etme, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak ve Görevi Kötüye kullanmak” olarak sıralandı.