Van'da yaşayan Abo ailesi, iki yıl önce bebeklerinin doğum esnasında kafasının kopması, vücudun kalan kısmının da sezaryenle alınması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, olayın normal olduğu belirtilince savcılık soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Ancak Abo ailesi, adelet arayışına devam ediyor.

Van'da ikinci çocuğuna hamile kalan Hatice Abo, 22 Ağustos 2013'te doğum sancıları artınca Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne gitti. Burada ilk müdahalesi yapılan Abo, Van Kadın Doğum Hastanesi'ne sevk edildi. Bir süre sancılar içinde hastanede bekleyen Hatice Abo, doğum için servise alındı. Doğum odasında dakikalarca yapılan müdahale sırasında erkek olan bebeğin kafası çıktıktan sonra vücudu çıkmadı. Son yapılan müdahale sırasında ise bebeğin kafası koptu. Bunun üzerine doktor ve ebeler, Hatice Abo'yu acilen sezaryene alarak bebeğin vücudunu diğer kısmını ameliyatla çıkardı.

Bunun üzerine Hatice ve Bahattin Abo çifti, olay üzerine şoke olurken, doğumu gerçekleştiren doktor Nihat İnan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bebeğin cesedi de Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrası verilen raporda, olayın normal olduğu, bu tür vakaların olabileceği belirtildi.

Rapor üzerine de Van Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmaya gerek olmadığını belirterek, takipsizlik kararı verdi. Savcılığın kararına ailenin avukatı Şakir Arslan itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz eden Avukat Arslan, "Savcılık sadece Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre karar verdi. Biz bu karar sonrası itirazımızı yaptık. Sulh Ceza Mahkemesi savcılığın kararını bozarsa yeniden soruşturma başalatılacak. Eğer bozmasza dosya kapanacak." dedi.