Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) öğrenim görecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla yetenek sınavı gerçekleştirildi.

Yetenek sınavı öncesinde konuşan BESYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey, şeffaflık adına bütün önlemleri aldıklarını ifade ederek, "Aklınızda hiçbir tereddüt kalmasın. Değer üreten üniversitemiz, gerçekleştirilecek olan sınav ile yeni değerlerine kavuşacak.” dedi. Karacabey; aileleri gelemeyen adaylar için özel yetenek sınavının mobil telefondan veya internet üzerinden takip edilebileceğini, bağlantı adreslerinin Düzce Üniversitesi BESYO sayfasında yer aldığını söyledi.

Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurper Özbar da, sınav öncesinde adaylara sınav parkurunun uygulamalı bir şekilde tanıtımını yaparak, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Toplam 665 adayın ter döktüğü sınavda, geçen yıllardaki parkura ek olarak el ve göz koordinasyon istasyonu eklendi. Adaylardan, hata yapmadan en hızlı şekilde parkuru geçmeleri istendi.