Alaplı ilçesinde bedensel engelli olan Furkan Soyyiğit, karnesini evinde, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen’in elinden aldı. Soyyiğit, karnesini almaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen ve Alaplı Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat Yiğit'in, birlikte evinde ziyaret ettiği Çok Programlı Anadolu Lisesi 9 sınıf öğrencisi bedensel engelli Furkan Soyyiğit (16), karne sevincini evinde yaşadı. Bedensel engelinden dolayı okula gidemeyen ve evde eğitim hizmeti programından faydalanan Soyyiğit’e karnesini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şen takdim etti. 7 yıldır okuluna gidemediğini ve eğitimini evinde almak zorunda olduğunu ifade eden Soyyiğit, “Yaşıtlarımla birlikte okula gidememenin burukluğunu yaşıyordum. Okuyarak ülkeme faydalı bir insan olmak istiyordum. Evde eğitim sayesinde okuma imkanı buldum. Öğretmenlerimden çok memnunum. İleride bilgisayar programcısı olmak istiyorum.” dedi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen ise konuşmasında, “Furkan öğrencimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da takdir belgesi aldı. Furkan gibi öğrencilerimiz daha önce kaderlerine terk edilerek eğitimden uzak kalıyorlardı. Bu tür çocuklarımıza eğitim sağlayarak geleceklerine katkı sağlamış oluyoruz. Unutulmamış ve topluma zamanla kazandırılmış oluyorlar. Toplumun birer bireyleri olduklarının farkında oluyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor.” dedi. Ziyaret, yapılan sohbetin ardından sona erdi.